Tuntuuko veden juominen pakkopullalta? Tee siitä asiantuntijan vinkeillä hauskempaa

25.01.2015 14:45 - Linda Arponen

Veden juomisen tärkeyden tietävät kaikki, mutta mitä jos ei vain tee mieli vettä?

Kauneuden ja hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hotti kävi kertomassa Voicelle hiilihydraattien tärkeydestä. Toinen elintärkeä päivittäinen ravintoaine, jonka nauttimisesta hän halusi muistuttaa, on vesi.

- Kaikkien pitäisi muistaa juoda muutama litra vettä päivässä. Vesi vaikuttaa esimerkiksi aineenvaihduntaan ja estää päänsärkyjä. Monet juovat paljon vaikkapa kahvia, mutta unohtavat veden. Siinä voi käydä sitten niin, että keho kuivuu päivän aikana ja pää tulee kipeäksi. Se johtuu usein siitä, että keho kertoo sinulle, että nyt ei ole tarpeeksi nesteitä kropassa.

Mitä sitten, jos vesi ei vain yksinkertaisesti maistu?

- Jos ei pysty juomaan vettä, niin voi hankkia vaikka kivan näköisen ja värikkään puolen litran pullon ja kirjoittaa siihen, että "juo minut". Kun asetat sen sitten eteesi pöydälle, niin ei sitä voi olla huomaamatta.

Entä jos veden maku ei miellytä?

- Jos haluaa makua lisää, niin veden sekaan voi laittaa vaikkapa sitruuna- tai appelsiinilohkoja tai mansikoita. Kun veden laittaa lisäksi jääkaappiin maustumaan, tulee siitä vielä parempaa. Tällä tavalla vesi ei maistu enää niin tylsältä. Muitakin hedelmiä ja marjoja voi kokeilla, vaihtoehtoja varmasti löytyy.

Hotti muistuttaa, että myös iho nauttii veden juomisesta. Nesteytetty iho näyttää raikkaalta, kirkkaalta ja eläväiseltä. Ja mikä parasta, veden juonti ei vaadi paljon vaivaa eikä edes maksa mitään.

Kilpailut

Uusimmat