Kauniiksi nukkumalla: Iltarutiinit, joilla saat heleän ihon ja upeat hiukset

02.06.2015 23:15 - Tiina Svensk

Oletko varmistanut, että iltarutiinisi ja yöunesi tukevat kauneudenhoitorutiinejasi? Pienillä muutoksilla takaat itsellesi vielä kauniimman ihon ja terveemmät hiukset.  

Vaikka sinä vaipuisitkin jo untenmaille, kehosi jatkaa itsestään huolehtimista ja korjaamistaan. Sen vuoksi ihosi ja hiustesi kunto riippuu paljon siitä, miten nukut ja millaisia iltarutiineja arkeesi kuuluu. Alla yleisimmät mokat ja ratkaisut niihin:

Et puhdista kasvojasi

Kasvojen puhdistaminen iltaisin saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta huolehdithan puhdistamisesta varmasti? Käytä hieman ylimääräistä aikaa siihen, että puhdistat meikin pois huolella. Muuten meikkiesi rippeet jäävät kasvoihisi ja yön aikana ne siirtyvät tyynyliinaan. Silloin tyynyliinasta voi kehittyä todellinen bakteeripesä, joka aiheuttaa yön aikana epäpuhtauksia myös ihoosi.

Et vaihda tyynyliinaa tarpeeksi usein

Tyynyliinat keräävät yön aikana epäpuhtauksia, kuten meikin jäänteitä, likaa ja öljyjä, jotka tukkivat ihohuokosia. Sen vuoksi tyynyliina kannattaa vaihtaa viikoittain ja pestä kunnolla, jotta bakteerit ja epäpuhtaudet varmasti kuolevat.

Et käytä oikeita tuotteita

Yön ajaksi kannattaa valita mahdollisimman kosteuttava voide tai naamio, joka saattaisi jättää ihon liian rasvaiseksi päiväsaikaan. Yöllä keho palautuu, joten kannattaa panostaa ihon kosteutukseen, kun ihokin korjaa itseään nukkuessasi.

Nukut vatsallasi tai kyljelläsi

Kun nukut vatsallasi tai kyljelläsi, saatat saada enemmän ryppyjä nukkuma-asennon paineen vuoksi. Lisäksi kyljellään tai vatsallaan nukkuminen saattaa olla syy silmäpusseihin, sillä silloin neste pakkaantuu koko yön ajan silmien alle. Selällään nukkuminen on siis paras vaihtoehto kauniimpien kasvojen saamiseksi.

Nukut hiukset auki

Jos menet nukkumaan hiukset auki, etkä ole pessyt niitä samana iltana, hiuksistasi irtoaa hiusten öljyjä tyynyliinaan. Hiusten öljyt taas tukkivat ihohuokosia ja keräävät niihin muita tyynyliinan bakteereja. Kannattaa siis kietaista kutrit rennolle nutturalle yön ajaksi.

Et nuku tarpeeksi

Unen merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille on kiistaton. Ihon ja hiusten hyvinvoinnin takaamiseksi kannattaa siis huolehtia riittävästä määrästä unta. Riittävä unen määrä on yksilöllistä, ja se vaihtelee seitsemästä yhdeksään tuntia yössä.

Sinulla on huonot iltarutiinit

Nautitko lasillisen punaviiniä iltaisin tai juotko paljon vettä juuri ennen nukkumaan menoa? Molemmat ovat huonoksi iholle yön aikana, sillä veden juominen illalla saattaa aiheuttaa turvotusta seuraavana aamuna. Iltarutiineihin kannattaa lisätä hengitysharjoituksia, sillä ne takaavat sikeämmän ja syvemmän unen - silloin iho kykenee korjaamaan itseään entistä tehokkaammin.


Lue myös: Yksi nukkumaanmenoaika on ylitse muiden – pääsetkö sinä silloin petiin?

Lähde: She Finds

Kilpailut

Uusimmat