Väsyttääkö kesken töiden? 15 minuutin rutiini pitää sinut pirteänä

08.06.2015 11:15 - Tiina Svensk

Jos tunnet olosi väsyneeksi jo lounaan jälkeen ja energiatasosi ovat matalalla aina töiden jälkeen, opettele seuraava 15 minuutin rutiini.  

Kiire ja stressi ovat monelle tuttuja riesoja työpaikalla. Jos sinusta tuntuu, että olet päivän jälkeen aivan poikki ja työpäivät väsyttävät sinua liiaksi, ota itsellesi 15 minuuttia aikaa. Voit pilkkoa varttisi muutaman minuutin taukoihin, joilla aktivoit ja rentoutat itseäsi. Katso helpot vinkit parempaan jaksamiseen alta:

Meditoi - kolme minuuttia: Jo muutaman minuutin pysähtyminen helpottaa oloasi. Meditoinnin ei tarvitse olla haastavaa: Keskityt vain hetkeksi hengitykseesi ja sen kulkuun. Rauhoita hengitystäsi ja hiljenny tarkkailemaan, millä kehossasi tuntuu. Jo kolmen minuutin meditointi auttaa sinua keskittymään ja lievittää stressiä.

Syö välipalaa - viisi minuuttia: Välipalan syöminen on tärkeää, ettei verensokerin tasot romahda yllättäen päivän aikana. Suosi välipalaa, jossa on proteiinia, sillä se pitää sinut kylläisempänä pidempään.

Naura - kaksi minuuttia: Nauramisella on useampia terveysvaikutuksia kuin uskoisitkaan. Kunnon nauru rentouttaa lihaksia, lisää vastustuskykyä ja madaltaa verenpainetta.

Venyttele - minuutti: Työpäivän aikana ota itsellesi ainakin yksi minuutti aikaa, jolloin nouset ylös ja venyttelet hieman. Kun kierrät selkärankaasi ja pyörittelet hartioita, herättelet kroppaa staattisesta istuma-asennosta ja ehkäiset lihaskireyksien muodostumista.

Hypi - minuutti: Sykettä nostattava liikunta piristää, ja jo minuutti auttaa sinua jaksamaan paremmin halki työpäivän. Hyppiminen, kuten haarahypyt, rentouttavat kroppaa ja pumppaavat verta aivoihin - Piristyt siis huomattavasti jo yhden minuutin aikana.

Hengitä - minuutti: Tietyt tuoksut vaikuttavat mielialaasi saman tien. Hengitä siis sitruunan tuoksua, jos kaipaat piristystä tai rauhoita itsesi laventelin tuoksulla.

Tee mitä ikinä haluat - kaksi minuuttia: Soita ystävällesi, selaa sosiaalista mediaa tai selaile muotilehteä. Kahden minuutin tauon jälkeen jaksat taas keskittyä töihisi paremmin.


Lue myös: Haluatko rentouttaa aivosi? Kokeile helppoa sierainhengitystä

Lähde: Pop sugar

Kilpailut

Uusimmat