Unohda karppaaminen: Nyt hoikistutaan neljän uuden ruokavalion avulla

20.07.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Naisten terveyslehden Shapen ravitsemusasiantuntija ja toimittaja Dawn Blatner paljastaa, että tänä kesänä parsakaalien, bataattien ja hapanmaitotuotteiden kysyntä on kaupoissa kova.

Hyvästi karppaus ja gluteenittomuus. Tällä hetkellä ruokavaliotrendeissä ovat pinnalla aidot maut ja suolistoa hellivät elintarvikkeet. Today-lehden verkkosivuilla julkaistussa videossa suositun hyvinvointilehden Shapen toimittaja ja ravitsemusasiantuntija Dawn Blatner kertoo, mistä asioista tällä hetkellä kohistaan dieettipiireissä. Blatnerin mukaan nyt kiinnitetään huomiota muun muassa seuraaviin asioihin:

Suoliston hyvinvointi

Ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista - enää pelkkä hoikka olemus ja kapea uuma eivät riitä. Ruoansulatusta ja vatsaa hellivät ruoat ovatkin kasvattaneet suosiotaan. Esimerkiksi hapanmaitotuotteet ja kuitupitoiset elintarvikkeet tekevät vatsalle ja suolistolle hyvää.

Videolla Blatner kertoo, että suoliston hyvinvointia edistävä dieetti on sinänsä helppo toteuttaa, sillä ruoansulatusta edistäviä ruokia ainoastaan lisätään ruokavalioon. Tiukasta ateriasuunnittelusta ei siten ole kyse. Punaisen lihan määrää suositellaan vähennettäväksi, mutta pannaan sitäkään ei ole tarvetta kokonaan laittaa.

Kehon happo-emästasapainon tarkkaileminen

Niin sanottu pH-dieetti perustuu emäspitoisiin ruokiin, joiden uskotaan tasapainottavat kropan happo-emästasapainoa. Monet uskovat, että jos kehon happo-emästasapaino ei ole kunnossa, vaikuttaa se kehoon ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Vaikutukset näkyvät muun muassa ihossa, mielialassa ja vatsan toiminnassa.

Keho pääsee happamoitumaan helposti varsinkin silloin, jos ruokavalio koostuu runsaasti käsitellyistä elintarvikkeista. Kehon emäspitoisuutta parantavat muun muassa sitruunavesi, parsakaali ja bataatti. Välteltäviin ruokiin kuuluvat vaalealeipä, pasta, punainen liha ja alkoholi.

Luotettavaa tieteellistä pohjaa pH-dieetille ja sen toimivuudelle ei kuitenkaan vielä ole.

Kulhosta syöminen

Dieetti perustuu siihen, että ruokaa ei nautita lautaselta tai syödä hampurilaisen tapaan käsin suoraan pakkauksesta. Ateriat kootaan kulhoon ja muokataan oikeiksi annoksiksi.

Esimerkiksi kanahampurilainen muokkautuu trendikkääksi kulhoannokseksi siten, että  lautaselta nautitaan salaattia, täysjyväriisiä ja broilerinfileetä haarukalla. Ylimääräiset huonot hiilihydraatit, kuten hampurilaissämpylä, jätetään pois ja sen sijaan lautaselle lisätään enemmän salaattia ja vihanneksia.

Aito ruoka ja puhtaat maut

Nykyisin on entistä trendikkäämpää syödä aitoa, prosessoimatonta ruokaa. Kaikki einekset ja puolivalmisteet kuuluvat kiellettyjen ruokien listalle. Mitä lyhyempi elintarvikkeen tuotesisältö on, sen parempi. Tavoiteltavaa olisi kuitenkin ostaa tuotteita, joissa ei ole etikettejä tai tuoteselosteita lainkaan.

Katso Today-lehden trendidieeteistä kertova videopätkä alta:


Lue myös: Varo julkkisten suosimia vaarallisia dieettejä

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat

Error - Virhe: 0 - Voice.fi

Pahoittelut (virhe 0)

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Käytä navigaatiota löytääksesi hakemasi sivun.