Halkeilevatko suupielesi? Lääkäri neuvoo, miten pääset ikävästä oireesta eroon

05.08.2015 19:15 - Senni Loikala

Pelkkä huulten rasvaaminen ei välttämättä auta karkottamaan halkeilevia suupieliä. Lääkäri Kellie Billinski paljastaa, mistä oire joillakin ihmisillä johtuu ja neuvoo ongelman korjaamiseksi muun muassa muutoksia ruokavalioon.

Ravintoasiantuntija ja lääkäri Kellie Billinskin mukaan halkeilevat suupielet voivat olla merkki siitä, että saat liian vähän B-vitamiineja. Niistä erityisesti B2- ja B3-vitamiinien saanti on saattanut tällöin jäädä liian vähälle. 

Tukevatko myös muut oireesi B-vitamiinien puutosta? Jos ihosi punertaa tai kielesi on hieman turvonnut, kannattaa asia viimeistään tarkastaa testillä.

- Paras tapa on pyytää lääkäriltä verikoetta selvittääksesi, onko sinulla puutostila, Billinski kehottaa.

Syö oikein

Lääkärin mukaan vitamiinipuutteesta kärsivien ihmisten kannattaa syödä aiempaa enemmän ruokia, joiden B-vitamiinipitoisuudet ovat suuria. Niissä maitotuotteet ovat tärkeitä, kuin myös kananmunat, vähärasvainen liha sekä kala.

Erityisesti vegaanien kannattaa syödä enemmän vihreitä vihanneksia sekä pinaattia, jos suupielet halkeilevat. Jokaisen kannattaa myös harkita ravintolisän hankkimista.

Kaikki eivät välttämättä osaisi yhdistää halkeilevia suupieliä vitamiinivajeeseen, vaan rasvaisivat pelkästään huulia lääkärin suositteleman ruokavaliomuutoksen sijaan.

Lue myös: Rasvaa huulesi suihkuun mennessä: 5 vinkkiä, joilla saat muhkean suukkosuun

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat