Älä jää kehää kiertävien ajatusten vangiksi - vinkit, joilla elämäsi helpottuu

30.11.2014 20:15 - Senni Loikala

Ajatukset jäävät monesti vellomaan ja vaikeuttavat elämää aivan turhaan. Opettele höllentämään otettasi neljän hyödyllisen vinkin avulla.  

Ajatukset eivät vastaa todellisuutta

Ei kannata jäädä vellomaan itsesyytöksiin, pelkoihin tai muihin piinaaviin ajatuksiin. Sen sijaan on tärkeää ymmärtää, etteivät päänsisäiset mietteet useinkaan vastaa todellisuutta. On myös huojentavaa ymmärtää, etteivät ihmiset oikeasti tiedä, mitä sinä ajattelet. Meillä on taipumus suurennella asioita päässämme. Jos luulet ystäväsi olevan sinulle vihainen, totuus voi olla, että hän istuu elokuvissa syömässä popkornia, eikä pidä tilannetta yhtä pahana.

Vapauta ajatuksesi ilmapallon lailla taivaalle

Ajatukset ovat monesti kuin karkuteille lähtenyt juna. Siitä kannattaa pyrkiä eroon kokeilemalla erilaisia mindfulness-tekniikoita. Kokeile esimerkiksi toistaa mielessäsi jotakin sanaa, ja keskity hengittämiseen. Pyri siihen, että vapautat harhailevat ajatuksesi kuin ilmapallot taivaalle.

Tee uusi suunnitelma

Kun jokin asia ei ole mennyt nappiin, ei epäonnistumista kannata jäädä vatvomaan pitkäksi aikaa. Sen sijaan on hyvä tehdä suunnitelma, miten selviät vastaavanlaisesta tilanteesta ensi kerralla paremmalla menestyksellä. Anna itsellesi anteeksi, sillä kukaan ei ole täydellinen, ja päästä epäonnistumisesta irti.

Ole rohkea ja muista elää

Monesti ihmiset puntaroivat pitkään seuraavia liikkeitään. Mennäkkö illanistujaisiin, joissa on vain yksi tuttu ihminen? Pyytääkö työkaverit ensimmäisen kerran kylään kotiisi? Näissä tilanteissa kannattaa usein turvautua ajatukseen, että voit aina lähteä pois paikalta ja pitää illan lyhyenä, jos tilanne osoittautuu pitkäpiimäiseksi. Jos jätät usein tekemättä asioita, jotka silti kiinnostavat sinua, saatat menettää elämäsi naurut tai vuosisadan rakkauden.

Seuraava artikkeli: Hiustenlähtö, painajaiset ja pierut - stressin oudoimmat oireet listattiin

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat