Näin parannat mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi - 8 vinkkiä

22.01.2013 19:15 -

Osa naisista tulee raskaaksi heti ensi yrittämällä. Kaikille lastenteko ei ole näin helppoa. Moni pari voi joutua yrittämään vauvaa vuosia. Tässä muutama vinkki, joiden avulla raskaaksi tuleminen voi olla helpompaa.

1. Ajoita oikein

Kaupat myyvät ovulaatiotestejä, joiden avulla on helppo katsoa, minä päivänä munasolun hedelmöittyminen on todennäköisintä. Ovulaatio tapahtuu yleensä noin 12.-14. kiertopäivän tienoilla.

2. Lopeta alkoholin käyttö

Asiantuntijat ovat suositelleet raskaana olevia naisia välttämään kokonaan alkoholin käyttöä. Uusimpien suositusten mukaan naisten tulisi välttää alkoholia jo yrittäessään tulla raskaaksi.

Tutkimusten mukaan alkoholin käyttö lisää keskenmenoriskiä ja voi aiheuttaa muita terveyshaittoja vauvalle.

3. Lopeta tupakointi

Kaikkien äitiydestä haaveilevien naisten tulisi välttää tupakansavua.

4. Tarkkaile mitä syöt

Ota tavaksi syödä terveellisesti. Tähtää siihen, että söisit päivittäin viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia.

5. Urheile säännöllisesti

Tee urheilusta rutiinia. Kävely, uinti, jooga ja pilates ovat kaikki sopivia harrastuksia odottavalle äidille. Äidit tulevat tarvitsemaan energiaa, kun lapsi saapuu.

6. Pidä huolta itsestäsi

Lääkärit suosittelevat, että odottavat äidit ottaisivat 400 mikrogrammaa foolihappoa päivittäin heti raskauden alkupäivistä aina 12. raskausviikkoon saakka. Riittävä foolihapon saanti ehkäisee raskauskomplikaatioita. Odottavien äitien tulisi syödä ruokia, joissa on paljon foolihappoa. Tällaisia ruokia ovat muun muassa parsakaali, pinaatti ja tumma riisi.

7. Ota kumppanisi huomioon

Mies saattaa tuntea itsensä ulkopuoliseksi, kun nainen keskittyy vain kasvavaan vatsaansa. Tulevan äidin tulisi osoittaa miehelle, kuinka tärkeä puolison roolin on.

8. Nauti odotusajasta

Kun lapsi syntyy, elämä muuttuu. Ennen sitä, nauti ystävien ja perheen seurasta. Ota aikaa itsellesi lukemalla esimerkiksi kirjoja. Joskus naiset odottavat tulevaa niin paljon, että he unohtavat nauttia odotusajasta.

Lähde: Femalefirst.com

Kilpailut

Uusimmat