Vaivaako flunssa? Ruoka-aineet, joita kannattaa nauttia sairaana

17.03.2014 19:15 - Reija Saarinen

Flunssaa vastaan voi taistella myös ruoan avulla.

Flunssa on ikävä vaiva, joka saa helposti olon hyvinkin tukalaksi. Usein hoitona käytetään erilaisia lääkkeitä ja lepoa, mutta kannattaa muistaa, että myös ruokavaliolla voi parantaa omaa oloaan. Alla muutamia ruoka-aineita, joita kannattaa kipeänä nauttia. 

1. Sitrushedelmät

Se on myytti, että C-vitamiini auttaisi parantamaan flunssan. Tosiasia kuitenkin on, että sitrushedelmät sisältävät myös runsaasti flavonoideja, jotka auttavat parantamaan vastustuskykyä sekä nopeuttavat paranemista.

2. Mehujää

Nestetasapainosta huolehtiminen on todella tärkeää flunssan aikana. Pelkän nesteen juomisen sijaan kannattaa myös nauttia mehujäätä, joka auttaa tankkaamaan nestettä sekä helpottaa samalla kurkkukipua. Parasta on, jos mehujäät voi tehdä itse tuoreita hedelmiä hyväksi käyttäen.

3. Mausteinen ruoka

Mausteinen ruoka saattaa saada nenän vuotamaan, joten ne ovat loistavia tukkoisuuden poistajia. Kipeänä kannattaa siis popsia chiliä, wasabia ja muita voimakkaita makuja, jotta hengittäminen on taas helpompaa.

4. Inkivääri

Tutkimukset ovat osoittaneet, että inkivääri on uskomattoman tehokas vatsakivun, pahan olon ja muiden vatsavaivojen lievittäjä. Kannattaa siis nauttia esimerkiksi inkivääriteettä, joka auttaa pitämään nestetasapainon kurissa sekä helpottaa pahaa oloa.

Aiemmin olemme uutisoineet siitä, miten isoäitimme vaikuttaa terveyteemme. Jutun voit lukea täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat