Hymyile! Se auttaa yllättävän monella tavalla

02.08.2012 13:45 - Eeva Rajala

Hymyilemisen on todettu monessa yhteydessä olevan hyvä lääke. Tuoreen tutkimuksen mukaan hymyllä onkin uskottua vahvempi voima.

Kansasin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan hymyileminen - etenkin aito hymyileminen - saattaa laskea sydämensykettä stressin aikana.

- Seuraavan kerran, kun olet jumissa ruuhkassa ja koet jonkinasteista stressiä, kannattaa suu laittaa hetkeksi hymyyn. Se ei ainoastaan saa sinua jaksamaan ruuhkaa, mutta se saattaa itse asiassa auttaa myös sydämesi terveyttä, tutkimusta johtanut tutkija Sarah Pressman kertoo.

Tutkimuksessa tutkittiin 169:ää yliopisto-opiskelijaa, jotka ensin olivat neutraalin ilmeen lisäksi treenanneen hymyilemistä kahdella eri tavalla. Sen jälkeen opiskelijat tekivät stressiä aiheuttavia tehtäviä, kuten käsien laittamista jäiseen veteen. Tutkijat huomasivat, että hymyilemään harjoitelleilla opiskelijoilla oli alhaisempi sydämen syke stressaavien tehtävien jälkeen kuin neutraalin ilmeen treenanneilla.

Samalla, kun alat treenata aitoa hymyä, niin kannattaa myös vähän nauraa samalla. Tutkimusten mukaan nauramisellakin on lukuisia eri terveysvaikutuksia, kuten stressin alentaminen ja kivun lievitys ja immuunijärjestelmän vahvistaminen.

Mitä siis teet juuri tällä hetkellä? Onko stressiä? Mene vaikka peilin eteen, ala hymyillä ja tarkastele iloisia kasvojasi hetken aikaa peilistä. Olet selviytyjä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat