7 tottumusta jotka aiheuttavat vatsamakkaroita

30.04.2014 17:45 -

Vatsamakkaroiden syntymisen ehkäisemiseen voi vaikuttaa omilla elintavoilla.

Kesä lähenee, ja rannat kutsuvat auringonpalvojia. Vaikka kaapissasi olisikin kauden muodikkain bikiniluomus, ei se auta kovinkaan paljon, jos et kehtaa pukea sitä yllesi. Vatsamakkarat ovat monen ihmisen riesana, vaikka niiden estämiseksi olisikin syöy ja kuntoiltu oikein.

Alla olevasta listasta voi tarkastaa, onko omissa eintavoissa joitain sellaisia tapoja, jotka saattavat edesauttaa vatsamakkaroiden syntyä.

Virvoitusjuomien juominen säännöllisesti

Jos jokapäiväiseen elämääsi kuuluu virvoitusjuomien nautiskelu, kannattaa miettiä arkirutiineitaan uudestaan. Kaikki virvoitusjuomat, myös kevyt versiot, aiheuttavat kehossamme reaktion, joka saa kropan kaipaamaan ruokaa. Tutkimusten mukaan muutaman virvoitusjuomalasillisen nauttiminen päivässä voi aiheuttaa vyötärön kasvua jopa viisi kertaa nopeammin kuin sellaisilla, jotka eivät juo limuja. Smoothiet, tuoreista hedelmistä puristettu mehu ja esimerkiksi vesi vaikka mintunlehdillä maustettuna, ovat terveellisiä ja parempia vaihtoehtoja virvoitusjuomille.

Isomman lautasen käyttäminen

Suuremmat annokset syntyvät isommille lautasille. Isommalle lautaselle tulee kauhottua enemmän ruokaa kuin mitä keho itse asiassa tarvitseekaan. Helpoin tapa estää itseään nauttimasta liian suuria annoksia, on valita annoksilleen pienempi lautanen, ja täyttää se hillitysti.

Myöhään syöminen

Elimistö polttaa rasvaa myös nukkuessasi. Rasvaa ei kuitenkaan pala samalla teholla silloin kun menet nukkumaan täydellä mahalla. Täydellä vatsalla nukkumaan meneminen saattaa aiheuttaa myös ruoansulatushäiriöitä. Jos illalla on kuitenkin tarve syödä jotain, kannattaa napostelu keskittää hedelmiin sillä tällä keinolla hillitset myös närästystä.

Lohtusyöminen

Kun mieli on maassa, on helppo lohduttaa itseään syömällä. Lohtusyöminen ei kuitenkaan nosta mielialaa eikä paranna oloasi oikeasti, vaan se lisää kiloja vyötärölläsi. Syömisen tilalle kannattaa ottaa muita aktiviteetteja ja harrastuksia. Hyviä vaihtoehtoja mielen kohentamiseen on liikunta, ystävälle puhuminen, tai vaikkapa ulkoilu.

Vähärasvaisten tuotteiden syöminen

Ihmiset luulevat, että rasvaisten ruokien syöminen lisää myös rasvavarastoa kehossa. Jos ravinto ja määrät ovat oikeat, eivät tyydyttymättömät rasvat kuitenkaan ole huonoksi keholle. Esimerkiksi avokadot, oliivit siemenet ja pähkinät sisältävät hyvää rasvaa. Vähärasvaisiin tuotteisiin lisätään usein myös sokeria, joka taas saa aikaan nälän tunteen ja mahdollisen ylisyömisen.

Huonosti nukkuminen

Ideaalisessa maailmassa ihmisen tulisi nukkua 7-9 tuntia yössä. Kun keho ei saa tarpeeksi unta, stressitaso nousee ja sokerinhimo nousee. Normaalissa, stressittömässä tilassa oleva keho erittää ruokailuun vaikuttavia hormoneja ja helpottaa vastustamaan kiusausta sortua sokereiden perään.

Vähäproteiininen ruokavalio

Terveen aikuisen tulisi syödä noin 20-25 grammaa proteiinia jokaisella aterialla. Nostamalla proteiinien saantia, voi auttaa kehoa saamaan verensokerit tasapainoon, ja tämä taas parantaa aineenvaihduntaan. Hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi kalkkuna, kana, kala, kananmunat ja jotkut juustot.

Kerroimme aiemmin pirtelöistä jotka auttavat pienentämään vatsamakkaroita. Nämä juomat sopivat hyvin myös korvaamaan virvoitusjuomia. Jutun pääset lukemaan tästä.

Lähde: Lifespan

Kilpailut

Uusimmat