Kuva: AOP

'Rakastan hakata nuoria kavereita' - siitä huolimatta Liam Neeson jättää toimintaroolit taakseen

15.01.2021 14:15 - Roy Kokkonen

Liam Neeson on toimintaelokuvien kestotähti. Tänä vuonna 69 täyttävä näyttelijä suunnittelee kuitenkin rankimmista rooleista luopumista - mutta vasta parin elokuvan jälkeen.

Näyttelijä Liam Neeson, 68, suunnittelee jättävänsä roolit toimintaelokuvissa taakseen. Muun muassa Taken-kostotrillereistä tunnetulla tähdellä on kuitenkin vielä kaksi rytinäroolia edessään.

– Täytän 69 kesäkuussa. Tänä vuonna aion tehdä vielä pari, jos COVID vain suo. Luulen, että sen jälkeen se on siinä, hän kertoo ET Onlinelle.

Neeson esittää 21. tammikuuta Yhdysvalloissa ilmestyvässä The Marksman -elokuvassa eläköitynyttä merijalkaväen sotilasta, joka viettää hiljaiseloa maatilalla, kunnes ajautuu suojelemaan 11-vuotiasta poikaa huumekartellin palkkatappajilta.

– Rakastan niitä [toimintarooleja]. Rakastan hakata minua puolta nuorempia kavereita, hän vitsailee.

Toinen tuleva suuren budjetin toimintaelokuva, jota Neeson tähdittää on Blacklight. Se kertoo FBI:lle epävirallisesti työskentelevästä miehestä, jonka tehtävänä on pelastaa peitetehtävissä pulaan joutuneita agentteja. Elokuvaa kuvattiin viime vuonna Australiassa, sillä maan koronavirustilanne oli Yhdysvaltoja parempi.

– Tein tappelukohtauksen erään pojan kanssa - mukava, lempeä näyttelijä nimeltään Taylor. Puolivälissä tappelua minulta oli happi loppu ja huomasin, että hän ei ollut moksiskaan, Neeson kertoo. 

– Kysyin Taylorilta kuinka vanha hän on. Hän sanoi olevansa 25. Vastasin hänelle, että hän on saman ikäinen kuin vanhin poikani!

Lue myös: Liam Neeson tuskin palaa Star Warsiin - "Totta puhuen, en ole seurannut niitä"

Lähde: ET Online

Kilpailut

Uusimmat