Kuva: Mikko Räsänen

Danny, 78, joutui kasvamaan ilman isää - herkistyi muistellessaan lapsuuttaan

07.02.2021 12:45 - Senja Rapila

Elämää nähnyt muusikko on purkanut tunteensa uuteen musiikkiin.

Musiikkineuvos Danny, 78, joutui elämään lapsuutensa ilman isää. Hän muistelee Iskelmän Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa lapsuuttaan ja keskustelee Satu Kotosen kanssa siitä, miltä tuntui saada tietää, että isä on jättänyt perheensä tarkoituksella. Vanhojen asioiden muistelu sai Dannyn herkistymään haastattelussa.

Danny paljastaa ensimmäisenä, että tästä aiheesta on tehty kappale, joka kantaa nimeä Viimeisen virran rannalla. Kappaleessa käsitellään Dannyn isäsuhdetta. Kappale tullaan kuulemaan tulevalla levyllä.

- Isäni lähti Brasiliaan, kun vanhemmilleni tuli avioero. Sitten meille neljän vuoden kuluttua ilmoitettiin, että isä tulee takaisin ja menkää häntä vastaan Porin satamaan. Mentiin veljeni kanssa hattu kourassa odottamaan isää, joka ei koskaan tullut, Danny kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

- Sitten meidän rautakaupan myyjä Lipsasella sanoi, että onneksi olkoon, kun sun isä on mennyt naimisiin. Olin 12-vuotias silloin tai nuorempi. Ihmettelin sitä, että onko tämä edes mahdollista että hän olisi naimisissa, kun isä ei edes ole tullut Suomeen.

Danny on purkanut rehellisesti lapsuuden tunteitaan kirjoitettuun kappaleeseen. Hänen mielestään kappaleessa tärkein ajatus on se, että pojatkin rakastavat isiään.

- Seuraava kohtaus laulussa on, kun olemme huvipuistossa ja näen sisarpuoleni, joka oli isäni uudesta avioliitosta. Hän istui isän hartioilla. Näin, että katseemme kohtasivat - isäni ja minun -  mutta isä kääntyi pois.

Kappaleeseen on istutettu myös sydäntäsärkevä piiloviesti.

- Lähtökohta (kappaleessa) on se, että koska tässä elämässä ei törmätty riittävästi, kun pojat rakastavat isiään, niin toivon että odotat minua edes viimeisen virran rannalla.

(kuva: Mikko Räsänen)

Danny on itse isä kolmelle lapselle. Hän kertoo haastattelussa, että lasten kasvatus oli hänelle helppoa hyvän kumppanin kanssa. Danny oli entisen puolisonsa Liisa Seppälän kanssa naimisissa 33 vuotta, kunnes erosi vuonna 2005.

- Hänen kanssaan oli helppo olla vanhempi. Hän on aivan suurenmoinen, vastuullinen ja lahjakas ihminen. Kasvatimme hänen kanssaan yhdessä lapset ja sen jälkeen vasta yhdessä päädyimme eroon. Arvostan sitä, että pystyimme yhdessä elämään rinnakkaiselämää.

Kuuntele koko jakso täältä.

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Anssi Kela on tehnyt puolisonsa kanssa diilin, milloin pitkät hiukset saavat lähteä

Lue myös: Suvi Teräsniska somepostauksestaan, joka keräsi suurimman palautevyöryn: "Jengi oli, että 'Mitä?!'"

Lue myös: Christoffer Strandberg ja 16 vuotta vanhempi Janne-puoliso rakastuivat puhuessaan kuolemasta

Kilpailut

Uusimmat