Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Eläinaktivistit suututtanut selviytymistrilleri - näyttelijät söivät aitoa sudenlihaa

09.11.2021 07:15 - Roy Kokkonen

Liam Neeson tähdittää filosofista selviytymistrilleriä.

Liam Neeson esittää Alaskan öljykentillä työskentelevää metsästäjää John Ottwayta elokuvassa The Grey - Suden hetki. Johnin tehtävänä on suojella työntekijöitä armottomalta luonnolta ja villieläimiltä.

Hän joutuu muiden työntekijöiden kanssa lento-onnettomuuteen ja päätyy erämaan armoille koneen tehdessä pakkolaskun. Vastassa ovat hyytävän kylmät olosuhteet ja nälkäinen susilauma.

Ilmestyessään vuonna 2012 Joe Carnahanin ohjaustyö sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta. Erityisesti elokuvan filosofista kulmaa kehuttiin.

Toisaalta se sai myös kovaa kritiikkiä, sillä todellisuudessa sudet hyökkäävät ihmisten kimppuun vain äärimmäisen harvoin. Kuvauksissa käytettiin oikeita suden ruhoja ja näyttelijät syövät elokuvassa oikeaa sudenlihaa. Carnahan totesi myöhemmin, että elokuvan aiheena on ihmisen selviytymisvaisto, ei niinkään aggressiiviset sudet.

Elokuva kuvattiin Brittiläisessä Kolumbiassa, läntisessä Kanadassa. Neeson kertoi The Tonight Show'ssa elokuvan ilmestymisen aikoihin, että lämpötila laski jopa -40 celsiusasteeseen kuvausten aikana. Myös rajut luonnonilmiöt olivat haasteena. Elokuvassa nähtävät rankat lumipyryt ovat aitoja, eivät erikoistehosteita.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

The Grey - Suden hetki
21:00
Hero

Lue myös: 'Rakastan hakata nuoria kavereita' - siitä huolimatta Liam Neeson jättää toimintaroolit taakseen

Lähteet: IMDb, Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat