Kiristääkö juhlamekko? Tällä vinkillä laihdut kiloja muutamassa viikossa

05.05.2010 16:33 -

Kesän tullessa moni havahtuu siihen, että viime kesänä ostetut vaatteet kiristävät ja puristavat vyötäröltä. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen paljasti Voicelle, mitä hän suosittelee muutaman kilon pikaiseen laihduttamiseen.

- Jos haluaa mahtua juhlamekkoon, ja aikaa on vaan muutama viikko, ainut mitä itse hyväksyn ovat apteekeista saatavat VLC-dieetit. Eli nämä pussikuurit, niitä käytetään sairaaloissakin, Partanen sanoo Voicelle.

Very Low Calori Diet -kuureilla eli niukkaenergisillä dieeteillä syödään pussikeittojen lisäksi kasviksia. Hanna Partasen mukaan teho perustuu siihen, että energian vähyyden takia elimistö menee paastoaineenvaihdunnalle. Ensimmäisenä liikkeelle lähtevät nesteet.

- Tosin kilot tulevat helposti takaisin, mutta ainakin yhdeksi päiväksi mahtuu siihen mekkoon, jos on pakko, Partanen toteaa.

Partasen mukaan myös vähähiilihydraattinen dieetti voi olla hyvä apu muutaman ylikilon pikaisessa karistamisessa. Jo ensimmäisellä viikolla voi lähteä jopa kolme kiloa painosta pois.

- Jos on turvotuksesta kiinni, niin se voi olla ihan tehokas keino tällaiseen myös.

Kilpailut

Uusimmat