Helsinkiläismuusikko etsii varastettua bassoaan Facebookin avulla - jäljet johtavat ulkomaille

06.09.2010 13:15 -

Delay Trees -yhtyeen Sami koki takaiskun, kun hänen varabassona käyttämänsä soitin varastettiin keikan yhteydessä 20. elokuuta.

Helsingin Siltanen-baarissa soitetun keikan yhteydessä Samin kantolaukussa ollut varabasso katosi, ja mies huomasi varkauden vasta treenikämpällä kun bändi oli lähdössä toiselle soittokeikalle.

Mies ei jäänyt kuitenkaan murehtimaan turhaan, vaan perusti basson löytämiseksi Facebook-ryhmän. Yli 650 ihmistä on liittynyt etsitään mukaan ja levittänyt sanaa kadonneesta Fender Jazz Bass 1975 Sunburst -soittimesta.

Yhteisön voima tuottikin tulosta, sillä samoilla tuntomerkeillä kuvailtua bassoa myytiin muusikoiden.net-verkkosivuilla. Bassoa kaupannut sähköposti suljettiin paria päivää myöhemmin, mutta sama nimimerkki löytyi Facebook-ryhmäläisten toimesta myös brittiläiseltä Junksale-soitinkauppasivustolta.

Alan234-nimimerkkiä käyttävä henkilö ilmoittaa brittisivustolla olevansa lontoolainen, mutta asuvansa Madridissa Espanjassa. Hänen gmail-sähköpostiosoitteensa on sama kuin muusikoiden.netistä löytynyt ja sittemmin suljettu postitili.

Sami on lisännyt englanninkielisen tekstin Facebookiin, jossa hän pyytää "A. Robinsonia" palauttamaan basson ilman seurauksia. Sami ei halunnut puhelimitse kommentoida asiaa sen kummemmin ennen kuin tapaus saadaan jonkinlaiseen päätökseen. Voice seuraa tilannetta.

Löydetään yhdessä varastettu Fender Jazz Bass 1975 -yhteisö löytyy täältä (facebook.com).

Kilpailut

Uusimmat