Oletko raskaana vai kärsitkö kenties puutostiloista? Älypönttö kertoo vastauksen

13.02.2014 14:45 - Reija Saarinen

Älypuhelimet ovat saaneet rinnalleen uuden ja hämmentävän keksinnön.  

Viime vuosien aikana meistä jokainen on tottunut elämään erilaisten älylaitteiden kanssa. Uusin keksintö on kuitenkin suurelle kansalle vielä melkoisen tuntematon. Älypönttönä tunnettu laite osaa nimittäin kertoa yllättäviä faktoja ihmisen terveydestä. Tuotosten perusteella pönttö kertoo kärsiikö ihminen ravintoaineiden puutteesta, diabeteksesta tai munuaisongelmista. Tämän kaiken lisäksi se osaa kertoa naispuoliselle tarpeidentekijälle onko tämä mahdollisesti raskaana. Älypöntön suunnittelijoina on kolme englantilaista teollista muotoilijaa.

Älypöntön ainoa tavoite ei kuitenkaan ole tutkia ihmisten jätöksiä, vaan sen on tarkoitus myös kannustaa ihmisiä tekemään tarpeensa ergonomisesti oikein. Käytännössä siis tarpeet tehdään kyykyssä, ei istuen. Tämä asento nimittäin on monellakin tapaa terveydelle hyväksi. Se saattaa vähentää muun muassa ummetusta ja paksusuolen syöpää.

Ikävä kyllä älypönttö on vielä suunnitteluasteella eikä tällä hetkellä ole varmaa tietoa siitä, milloin sitä mahdollisesti markkinoille saadaan. Joten tilauksia ei kannata vielä tehdä.

Lähde: Reuters

Kilpailut

Uusimmat