Kauppaketjut heräämässä – ruma ruoka menee sittenkin kaupaksi!

28.07.2014 11:20 - Eeva Rajala

Siinä missä vauraimmat maat laittavat ruokaa roskiin runsaasti, toisissa maissa ruokaa ei riitä kaikille.

Mediassa on viime aikoina puhuttu paljon siitä, miten paljon esimerkiksi vihanneksia ja hedelmiä joutuu ruokakaupoista tai jo lajitteluvaiheessa hävitykseen.

Ranskalainen Intermarché-ketju päätti vähentää hävikkiä niin, että normaalisti hävitykseen menevät niin sanotut rumat ja epämuodostuneet vihannekset ja hedelmät saivat oman Fruits et Légumes Moches -tuotemerkin kauppojen vihannestiskeille. Supermarketit eivät yleensä osta näitä rumia hedelmiä ja vihanneksia, sillä on suuri riski, etteivät ihmiset osta niitä. Ranskalainen kauppaketju onnistui kuitenkin kääntämään tämän ajatuksen täysin päinvastaiseksi.

Myös muun muassa Britanniassa on herätty ruokahävikkiin. Esimerkiksi maan toiseksi suurin supermarketketju Sainsbury myy roskiin muuten joutuvaa ruokaa.

Saa syödä -sivuston mukaan Suomessa suurin osa eli 35 prosenttia elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Kaupat ovat vastuussa 18 prosentista ruokahävikistä. Lue lisää ruokahävikistä ja sen torjunnasta täältä!

Lähteet: Iflscience, Saasyödä

Kilpailut

Uusimmat