Kuva: Laura Kiuru

Piritta Hagman ja Rosanna Kulju avautuvat kriiseistään - "Mietin, tarjoaako kukaan enää töitä?"

13.04.2022 14:15 - Riia Frost

Rosanna Kulju ja Piritta Hagman pohtivat yhteiskunnan asettamien paineiden vaikutusta omiin tavoitteisiinsa.

Grl Gang ft. Pimppi pt -podcastin juontajat Rosanna Kulju ja Piritta Hagman käsittelevät uudessa jaksossaan monia ihmisiä piinaavaa ikäkriisiä. Juontajat toteavat ikäkriisin johtuvan aika pitkälti yhteiskunnan oletuksista, joiden mukaan tietyssä iässä pitäisi olla jo saavuttanut suuria elämäntavoitteita. Erityisesti yksi ikä oli ainakin Kuljulle pahinta kriisin aikaa.

- Suurin ikäkriisi oli silloin 25-vuotiaana. Ajattelin, että kolmekymppisenä minulla olisi jo ura, lapset ja talo ynnä muut, ja sitten tajusinkin, että minulla on enää vain viisi vuotta aikaa tehdä nämä kaikki, Kulju muistelee.

Hagman taas toteaa jakson aikana hänen eläneen sattumalta yhteiskunnan asettamien oletusten mukaan menemällä alle kolmekymppisenä naimisiin ja hankkimalla lapsia. Hagman kuitenkin paljastaa käyneensä läpi noin 26-27-vuotiaana identitenttikriisiä, kun hän oli menossa naimisiin.

- Naimisiinmenoon liittyi se, että olin kuitenkin parisen vuotta tehnyt viihdealan töitä. Eli ajatus siitä, että menemme naimisiin ja haluamme lapsia, näyttäytyy ulospäin sellaisena, että elämäni muuttuu ja luovun urastani. Se oli identiteettikriisi ja pohdin, että onko tämä se, mitä haluan tehdä ihmisenä, Hagman muistelee.

- Niin kauheaa sanoa, että vaikka halusinkin kumppanini, niin jouduin kuitenkin miettimään sitä, että luovun tietyistä asioista, mitä en ehkä enää ikinä saa takaisin. Eikä kukaan pysty ikinä takaamaan, että näitä töitä pystyisi enää tarjoamaan uudelleen. Varsinkin juontoalalla rupesin pohtimaan, että tarjoaako kukaan enää töitä, Hagman lisää.

Yhteiskunnan oletukset?

Juontajat keskustelevat siitä, miten he ovat kasvaneet tietynlaisiin yhteiskunnan oletuksiin, ja miten ne eroavat Suomen eri paikkakunnilla. Haaparannasta kotoisin oleva Kulju kertoo niin sanotusti ”hiiren pyllyn kokoisessa kaupungissa” olevan tavanomaisempaa hankkia lapset nuorena ja seurustella ensimmäisen kumppanin kanssa koko loppuelämän. Juontajat uskovat tämän saattavan olla syy sille, miksi pääkaupunkiseudun ulkopuolella aloitetaan oman pesän rakentaminen nuorempana.

- Kaupungissa eletään vähän toisinpäin. Esimerkiksi itse olen kahdenkympin ja kolmenkympin välimaastossa saanut elää täysin vapaata elämää, ja juuri sellaista, mitä olen halunnut, Kulju toteaa.

Jakson aikana juontajat kuitenkin pohtivat oletusten pyörivän aika pitkälti hedelmällisyyden ympärillä.

- Nythän ihmiset olettavat, että neljänkympin kohdalla olisi kriisi, koska naisen menettäessään hedelmällisyytensä hän ei olisi enää elinkykyinen, Hagman naurahtaa.

Hagman kuitenkin kertoo hänen ikäkriisiään auttaneen se, ettei hän ole enää vuosiin ajatellut omaa ikäänsä.

- Haluan ajatella olevani sellaisessa iässä, jossa en ole liian vanha tai nuori tekemään asioita, vaan koko maailma on avoin, Hagman toteaa.

Grl Gang ft. Pimppi pt -podcastin koko jakson voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Suositun Girl Gang  ft. Pimppi pt -podcastin juontajina toimivat Piritta Hagman (vas.) sekä Rosanna Kulju (oik.). (kuva: Laura Kiuru)

Voice.fi ja Podplay ovat molemmat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Rosanna Kulju ja Piritta Hagman puhuvat syistä seksin harrastamiselle - yksi sudenkuoppa kannattaa välttää

Lue myös: Tarvitseeko parisuhteessa vaatia sukupuolitautitestiä? Rosanna Kulju ja Piritta Hagman kertovat kokemuksistaan

Kilpailut

Uusimmat