Kuva: Shutterstock

Jumittaako paino dieetillä ollessa? Rasvanpolttoa tehostavat treenit koottiin yhteen

19.10.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Hyppynarulla hyppiminen ja porrastreeni ovat helppoja sekä hauskoja tapoja tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa.

Jos dieettiä on kestänyt jo jonkin aikaa, on melko tavallista, että painon putoaminen hidastuu. Eteen saattaa tulla myös viikkoja, ettei paino laske lainkaan. Prevention-sivusto kokosi yhteen tehotreenit, jotka aktivoivat aineenvaihduntaa ja tehostavat rasvan palamista.

Hyppynarulla hyppiminen

Preventionin artikkelissa todetaan, että puolen tunnin hyppynarutreeni polttaa keskimäärin yli 300 kaloria minuutissa. Treeni aktivoi erityisesti reisi- ja pakaralihaksia.

Kickboxing

Kickboxin on loistava treenimuoto, joka kuluttaa runsaasti kaloreita. Rasva palaa ja muokkaat kehoasi samalla, kun stressi lievittyy vauhdikkaan treenin lomassa.

Spinning

Spinning, eli sisäpyöräily, on useiden laihduttajien suosima treenimuoto. Spinning kasvattaa myös kestävyyskuntoasi ja on erinomainen vaihtoehto lenkkeilylle, jos juoksutreenit eivät ole sinun juttusi.

HIIT-treeni

HIIT-treeni on eräs tehokkain tapa käynnistellä aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista. Alkulämmittelyn jälkeen valitsemiasi liikkeitä tehdään täydellä teholla noin puolen minuutin ajan, palautusajan vaihdellessa 10-30 sekunnin välillä. Saat jo viidessätoista minuutissa tehotreenin, jonka aikana hikoilu on taattu.

HIIT-treenimuotoa voi soveltaa niin lihaskuntotreeniin, juoksuun, uintiin kuin vaikkapa pyöräilyynkin.

Porrastreeni

Portaiden nouseminen ylös reipasta tahtia käy treenistä niin kovakuntoiselle kuin vasta-alkajallekin. Tässä treenissä rasitat tehokkaasti koko vartaloasi ja erityisesti alakropan lihaksia. Jos sää ei salli ulkona treenaamista, myös hyvin varustelluilta kuntosaleilta löytyy porraskoneita.

Lue myös: Pakarat piukaksi Hollywood-kaunottaren treenillä - katso miten onnistut

Lue myös: Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat