Kuva: Shutterstock

Pinttyneet krapulamyytit kumottiin - oletko sinä vielä uskonut?

07.12.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Vaikka vanha uskomus niin väittää, pelkästään kirkkaita juomalla et vältä krapulaa seuraavana päivänä.

Riehakkaan juhla-illan jälkeen usealle meistä kiristävä päänsärky ja vellova vatsa ovat tuttuja tunteita. Jos alkoholia on kuluttanut hieman reilummalla kädellä, harva pystyy välttämään siitä seuraavan krapulan. Pure Wow -sivusto listasi tiukassa istuvat, krapulaa koskevat uskomukset, jotka eivät kuitenkaan pidä paikkaansa.

Myytit, joihin jokaisen tulisi jo lakata uskomasta:

”Juo kirkkaita, niin vältät krapulan.”

Vaikka pinttynyt uskomus niin väittää, pelkkä kirkkaiden juominen koko illan ajan ei auta sinua välttämään krapulaa. Itseasiassa, olo voi tuntua entistä pahemmalta seuraavana aamuna, jos olet kumonnut pelkkiä vodka sooda -drinkkejä.

”Jos juoma sisältää lantrinkia, se nesteyttää kehoa samalla.”

Vaikka drinkki sisältäisi alkoholin lisäksi lantrinkina myös esimerkiksi kivennäisvettä tai limua, et kuitenkaan saa juomasta sen nesteyttävää vaikutusta irti. Pure Wow:n artikkelissa todetaan, että lantraamalla juomaa saatat itseasiassa nopeuttaa alkoholin imeytymistä kehoosi.

"Juo lasillinen vettä jokaisen alkoholiannoksen jälkeen ja vältät krapulan."

Vaikka on hyvä ohje juoda jokaisen alkoholiannoksen välissä lasillinen vettä, et tälläkään kikalla vältä krapulaa kokonaan.

”Baari-illan jälkeen kannattaa syödä leipää, jotta alkoholi imeytyy siihen.”

Ruoka hidastaa alkoholin imeytymistä verenkiertoosi, mutta vaikka uskomus niin väittää, leipä ei ole ihmeidentekijä tässäkään asiassa. Pure Wow:n artikkelissa vinkataan, että rasvaiset ruuat tulisi syödä ennen juomisen aloittamista.

”Syö raskas aamupala baari-illan jälkeen.”

Juhlien jälkeisenä aamuna olisi hyvä syödä melko kevyesti ja sellaista ruokaa, joka sulaa nopeasti. Kehosi nimittäin kuluttaa runsaasti tehoaan edellisestä illasta palautumiseen ja alkoholin polttamiseen, joten kroppa ei juuri silloin ole parhaimmillaan esimerkiksi verensokerin säätelyssä.

”Juo loiventava.”

Alkoholin juominen kuivattaa kehoa, joten saman vaikutuksen saavat aikaan myös ne seuraavana aamuna juodut pari loiventavaa. Ennen pitkää saatat huomata, että krapulasi tuntuu vain voimistuneen.

"Krapulan voi nukkua pois."

Kevyt ulkoilu voi joskus karkottaa krapulan nopeammin tiehensä kuin pitkät päiväunet. Liikeellä ollessasi myös alkoholi poistuu kehostasi tehokkaammin hengityksen mukana.

Lue myös: Huonoja uutisia: Krapula kestää tutkitusti vähintään kahdeksan tuntia!

Lue myös: Krapulasta eroon meditaation avulla? Asiantuntijan mukaan toimii minuuteissa

Lue myös: Juotko alkoholia kumppanisi kanssa yhdessä? Se kertoo onnellisuudesta

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat