Yhdeksän syytä, miksi kesä lihottaa

27.05.2014 18:15 - Katariina Näreaho

Moni treenaa kesäksi itsensä rantakuntoon vain huomatakseen olevansa syksyllä jälleen lähtöpisteessä.

Kesä on herkuttelun ja laiskottelun aikaa. Jos kuitenkin haluat pitää itsesi kesäkunnossa, on parasta tiedostaa seikat, jotka saattavat romuttaa haaveesi.

Miksi kesä sitten lihottaa?

1. On kuuma, eikä juokseminen ole päällimmäisenä mielessä.

Kuumuus ja kosteus ovat uuvuttavia, joten miksi lähteä juoksemaan ja hikoilemaan lisää? Jotta saisit pidettyä itsesi kunnossa ja mielen virkeänä, ajoita lenkkisi varhaiseen aamuun tai iltaan, jolloin lämpötilat ovat alhaiset. Jos lenkkeily ei maistu, lähde uimaan!

2. Olet altis nauttimaan kylmiä juomia koko ajan.

Olipa kyse sitten jääkylmästä oluesta, limsasta tai margaritasta, olet kesähelteillä valmis nautiskelemaan niitä yhden jos toisenkin. Jos haluat pitää kilot kurissa, valitse raikas jäävesi tai sokeriton limonadi.

3. Taas grillataan!

Kesään kuuluvat grillaaminen ja grilliherkut, joista on vaikea kieltäytyä. Sen sijaan että jättäisit hyvät juhlat väliin, mieti mitä bileissä suuhusi laitat. Skippaa olut ja siideri, perunat, maissi ja perunasalaatti. Suosi kevyitä salaatteja, kasviksia ja lihaa.

4. Jäätelö maistuu paremmalta kuin koskaan.

Helteellä jokainen kaipaa pientä viilennystä - ja mikä saisikaan veden herahtamaan kielelle paremmin kuin jäätelöauton tunnusmusiikki? Voit nauttia jäätelöstä kesällä, mutta tässäkin tapauksessa on syytä harkita kevyempiä vaihtoehtoja, kuten sorbetteja.

5. Terassi, hyvä ruoka ja juoma ja parhaat ystävät.

Ulkona syöminen hyvässä seurassa tekee kesän. Mitä enemmän käyt ravintolassa syömässä, sen todennäköisemmin karistamasi kilot palaavat takaisin. Tilaa siis kevyitä salaatteja tai lähde vaikka piknikille! Piknik-korin sisällöstä kun pystyt vastaamaan täysin itse.

6. Kesätapahtumat ovat pullollaan herkullisia ruokia ja muita herkkuja.

Festarit, konsertit ja tivolit ovat hauskoja tapahtumia, joissa usein halutaan nauttia myös kesäherkkuja. Hattarat, pehmikset, räiskäleet ja makkaraperunat ovatkin makoisia ruokia, joita voi syödä silloin tällöin, mutta jos haluat elää kesän kevyesti, tee sääntö, että saat herkutella vain yhtenä tai kahtena päivänä näitä ruokia.

7. Olet jatkuvasti kiireinen.

Kesällä tuntuu olevan jatkuvasti menossa rannalle, juhliin, terassille, töihin, puistoon, piknikille, lomamatkalle, siis kaikkialle. Kiireen keskellä liikkuminen ja ruokailu saattavatkin unohtua ja nälän yllättäessä moni sortuu naposteluun. Parasta olisikin suunnitella ruokailut hyvin etukäteen tai pitää mukana kevyitä välipaloja, kuten hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä.

8. Kello on jo yhdeksän illalla ja on valoisaa.

Kun päivät pitenevät, kasvaa hereilläoloaikakin. Jos tavallisesti olet tottunut syömään viidesti päivässä, saattaa kesällä ruokailukertoja kertyä helposti setsemän ellei enemmänkin. Tällöin onkin erittäin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä syö ja kuinka paljon.

9. Koska on loma!

Lomalla otetaan rennosti! Silloin treenaaminen on viimeisenä mielessä ja päivät kuluvat laiskotellen. Tämä johtaa nopeasti kilojen kertymiseen, varsinkin jos ruokavalio on retuperällä.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat