Tutkimus itsetunnosta: Mitkä ovat suomalaismiesten suurimmat huolenaiheet?

10.07.2014 15:47 - Minna Talstila

Head & Shouldersin teettämässä tutkimuksessa selvitettiin, mitkä asiat vaikuttavat miesten itsevarmuuteen.

Head & Shoulders teetti touko-kesäkuussa kyselytutkimuksen, jossa kartoitettiin miesten itsevarmuutta ja siihen liittyviä tekijöitä. Tutkimukseen osallistui 1500 miestä Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta.

Kyselyn tulokset saattavat yllättää, sillä suomalaismiesten suurin epävarmuus ei suinkaan liity naisiin. Sen sijaan he kertoivat kaipaavansa itsevarmuutta eniten työelämän haasteissa. Näin sanoi jopa 54 prosenttia vastanneista miehistä.

Mutta millaiset asiat heitä kiinnostavat ulkonäössä? Tutkimuksessa selvisi, että suurin ulkonäköön liittyvä huolenaihe on ylipaino. Sitä pelkää 40 prosenttia vastanneista. Noin 30 prosenttia myös kertoi laihtumisen olevan mieluisin positiivinen muutos ulkonäössä.

Ylipainon lisäksi miehiä huolettavat ihoon ja hiuksiin liittyvät asiat. Toiseksi pelätyin muutos ulkonäössä onkin iho-ongelmat ja kolmanneksi hiustenlähtö.

Ulkonäön vaikuttaminen itsetuntoon näyttää liittyvän jonkin verran ikään. 40-59-vuotiaista miehistä noin 25 prosenttia nimittäin koki, että ulkonäölliset muutokset eivät vaikuta ollenkaan itsetuntoon. Vastaava luku oli 20-29-vuotiailla miehillä vain yksi prosentti.

Oletko sinä epävarma itsestäsi ja mietit liikaa, mitä muut sinusta ajattelevat? Lue täältä, miten voit päästä tästä piirteestä eroon.

Kilpailut

Uusimmat