Päätä paha päivä hyvällä tavalla – 8 vinkkiä

31.08.2014 21:15 - Linda Arponen

Epäonnistuneenkin päivän voi kääntää positiiviseksi, jos tietää konstit siihen.

Joskus tulee päiviä, jolloin tekisi mieli vain piiloutua peiton alle. Jos takana on painajaismainen päivä, voit yrittää parantaa mieltä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Ala suunnitella matkaa

Mieti, milloin voisit pitää seuraavan kerran lomaa ja ala etsiä mahdollisia matkakohteita. Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan pelkkä matkan odottaminen ja suunnittelu voi tehdä ihmisen yhtä iloiseksi kuin itse matka.

Aseta tavoite ja toteuta se

Aseta pieni ja kohtuullinen tavoite ja saata se loppuun ennen päivän päättymistä. Se voi olla yksinkertainen asia, kuten tiskien pesu tai luvun lukeminen loppuun kesken olevasta romaanista. Tunnet olosi paremmaksi kun saat asioita aikaiseksi.

Tee jotakin mukavaa toiselle ihmiselle

Tutkimusten mukaan oma olo voi tulla paremmaksi, kun tekee jotakin kivaa toiselle ihmiselle. Nämäkin asiat voivat olla vain pieniä tekoja. Voit esimerkiksi lähettää sähköpostin parhaalle ystävällesi ja kertoa, kuinka paljon häntä arvostat. Tai voit vaikka valmistaa illallisen kumppanillesi.

Muista hyvät asiat

Kirjoita ylös asioita, joista olet kiitollinen elämässäsi. Kun kiinnität huomiota elämäsi hyviin asioihin, opit myös arvostamaan niitä. Samalla keskityt positiivisiin, etkä negatiivisiin asioihin.

Muistuta itseäsi, että paha mielesi on vain tilapäinen

Kaikki tilanteet, sekä hyvät että pahat, ovat väliaikaisia. Muutaman päivän, viikon tai vuoden kuluttua pääset luultavasti siitä yli. On tärkeää muistaa, että se päivä, jolloin pääset eteenpäin, tulee varmasti. Älä siis kuluta liikaa energiaa tilapäisen tilanteen miettimiseen.

Mene aikaisin nukkumaan

Joskus stressaavan päivän jälkeen ainoa asia, jonka voit tehdä, on nukkua asioiden yli. Mene siis ajoissa nukkumaan, jotta heräät seuraavana päivänä levänneenä ja valmiina uuteen päivään. Liian vähäiset yöunet voivat pahentaa kiukkua, joten lepo on tarpeen rankan päivän jälkeen.

Eläinterapia

Monien tutkimusten mukaan eläinten omistamisella on yhteys alhaisempaan verenpaineeseen. Myös riski sairastua masennukseen on pienempi. Jos sinulla ei ole omaa lemmikkiä, ota selvää, pääsisitkö leikkimään esimerkiksi ystäväsi koiran kanssa.

Katso komedia

Nauru on parasta lääkettä, joten katso hauska elokuva, tv-ohjelma tai YouTube-video, jolloin saat mielesi pois negatiivisista asioista.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat