Mistä tiedät, että laihdutuskuurisi on liian raju? 6 oiretta paljastavat

02.09.2014 10:53 - Heli Thoren

Äkäisyys, univaikeudet ja jatkuva tarve syödö voivat olla merkki liian rajusta dieetistä.

Kun olemme päättäneet päästä unelmiemme bikinikuntoon, motivaatio on ylimmillään. Vaikka siinä tilanteessa varmasti kaikki haluavat tuloksia mahdollisimman nopeasti, on meidän hyvä malttaa mielemme. Jos laihdutuskuuri on liian ankara, se voi tehdä pahimmillaan enemmän hallaa kuin hyötyä.

1. Energiatasosi ovat alhaalla

Jos tunnet itsesi jatkuvasti voipuneeksi ja väsyneeksi, voi syynä olla liian ankara laihduttaminen ja liian vähäinen syöminen. Jos keho saa liian vähän energiaa, ei arjen pyörittämiseen jää paukkuja. Huolehdi, että syöt terveellisesti ja tarpeeksi - laihdutuskuuristasi huolimatta.

2. Mietit syömistä koko ajan

Jos ruoka pyörii laihduttaessa päässäsi koko ajan, syöt todennäköisesti liian vähän. Nälkäisenä ajatukset pyörivät automaattisesti ruoan ympärillä, eikä haaveilu herkuista jätä rauhaan. Kun pidät huolen energian saamisesta, sinun ei tarvitse ajatella ruokaa koko ajan. Kylläisenä ajatukset siirtyvät automaattisesti muualle.

3. Olet lakannut kokonaan syömästä jotakin

Jos olet päättänyt lopettaa kokonaan vaikkapa hiilihydraattien syömisen, menetät samalla myös kaikki niiden sisältämät vitamiinit ja ravintoaineet. Jos esimerkiksi hiilihydraateista saadun B-vitamiinin tasot tipahtavat, tunnet itsesi voipuneeksi.

4. Et nuku

Kurniva vatsa voi pitää hereillä, mutta hyvällä ruokavaliolla on myös keholle rauhoittava vaikutus. Kun syöt terveellisesti ja tarpeeksi keho pystyy myös rauhoittumaan yöunille paremmin.

5. Et löydä syötävää

Kun syöt terveellisesti ja järkevästi, voit noudattaa ruokavaliotasi melkein missä tahansa. Olet sitten ystävän luona tai ravintolassa syömässä, löydät lautasellesi täytettä. Kun dieetti on liian äärimmäinen ei syötävää tahdo löytyä kuin huolella suunnittelemalla ja itse valmistamalla.

6. Mielialasi heittelevät

Me kaikki tiedämme, miten kiukku nousee nälkäisenä. Ailahteleva mieliala ja huonotuulisuus voivat olla merkkinä siitä, että saat liian vähän energiaa ruokavaliostasi. Masentunut ja äkäinen olotila voi johtaa siihen, että päädyt ahmimaan ja huolella suunniteltu kuuri on mennyttä. Pidä kiinni terveellisestä ruokavaliosta ja energiatasot tasaisina.


Tiesitkö näistä: 4 hiilihydraattimyyttiä, jotka eivät pidä paikkansa - lue lisää täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat