Lenkkeiletkö tietämättäsi väärässä asennossa? 4 vinkkiä juoksutekniikkaan

09.09.2014 10:55 - Senni Loikala

Kun korjaat tietyt asiat juoksutyylissäsi, olosi helpottuu lenkin aikana.

Juokseminen voi tuntua aloittelijasta tukalalta. Fitsugar-sivusto uutisoi neljästä  vinkistä, joiden avulla pystyt helpottamaan oloasi lenkillä.

Oikea juoksuasento: Pidä huolta, ettet pingo lenkkipoluilla väärässä asennossa. Panosta siihen, että pysyt juoksun ajan vain kevyessä etukenossa. Vedä olkapäitäsi hieman taaksepäin, rintaa eteenpäin ja anna nilkkojesi johtaa sinua lenkillä.

Kädet rennoiksi: Kädet vaativat erityistä huomiota juoksun aikana, kunnes oikea asento jää selkäytimeen. Tärkeää on, että pidät kätesi sivuilla. Älä anna niiden tulla eteenpäin, sillä tuolloin asentosi tasapaino häiriintyy. Vedä kyynärpäitäsi hieman taaksepäin. Pidä kädet rentoina ja niiden asento kevyenä.

Oikea askellus: Jos astut alituisesti kantapäälläsi maahan, voi siitä seurata alaselkäkipuja ja muita terveysongelmia. Pidä polvissasi pieni jousto ja astu niin, että kosket maata suurin piirtein jalkasi keskikohdalla.

Kevyttä kyytiä: Mikäli kätesi liikkuvat suurieleisesti juoksiessasi, ovat askeleesi todennäköisesti suurempia. Keskity pitämään askeleesi normaaleina ja kevyinä, ja pyri välttämään harppovaa juoksutyyliä. Juoksuaskeleiden kuuluu olla mukavia, kevyitä, lyhyitä ja nopeita.

Lue myös: Suurimmat virheet, joihin juoksijat syyllistyvät - lue ja ota opiksi

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat