Tärkeä päivä tulossa? Keinot, joiden avulla vähennät sairastumisriskiä

16.09.2014 12:40 - Susanna Karttunen

Kukaan ei halua olla sairaana hääpäivänään tai tärkeässä työhaastattelussa. On kuitenkin olemassa toimivia keinoja, joiden avulla voi välttää kipeäksi tulemisen merkityksellisen päivän lähestyessä.

Hääpäivän, kauan odotetun matkan tai synttäribileiden lähestyessä haluaa varmistaa olevansa terveenä tänä tärkeänä ajankohtana. Vaikka flunssaan sairastumista ei voikaan usein kontrolloida, voi riskiä sairastumiseen vähentää oikeilla elämäntavoilla. Kokosimme muutaman toimivan vinkin.

Vitamiinit

Jotta pysyisit terveenä, kannattaa syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Pidä huolta, että saat tarvittavan määrän eri vitamiineja. Varsinkin talviaikaan kannattaa ottaa D-vitamiinia myös tabletin muodossa.

Nenäliinat

Naisten käsilaukussa lojuvat käytetyt nenäliinat keräävät valtavasti bakteereja. Heitä käytetyt paperit pois ja pidä mukanasi raikasta ja uutta nenäliinapakettia.

Pese käsiä

Kun peset kätesi huolellisesti tarpeeksi usein, eivät pöpöt päädy yhtä helposti elimistöösi. Välttele myös kasvojesi liikaa koskettelua, sillä bakteerit ja virukset löytävät tiensä kehoosi usein suun, nenän tai silmien kautta.

Nuku tarpeeksi

Hyvät yöunet auttavat pysymään terveenä, sillä keho tarvitsee lepoa. Liika stressaaminen altistaa myös sairastumiselle, joten hermojaan kannattaa yrittää rauhoittaa itsellään toimivilla tavoilla, esimerkiksi meditoimalla.

Pysy lämpimänä

Ulos mennessäsi pidä huoli, että olet pukeutunut tarpeeksi lämpimästi. Varo myös, ettet nukahda makuuhuoneen ikkuna auki, jotta et pääse vilustumaan nukkuessasi.

Liiku

Pidä kuntoasi yllä liikkumalla tarpeeksi. Tämän ei tarvitse tarkoittaa, että sinun pitäisi ruveta huippu-urheilijaksi, mutta hyvä yleiskunto auttaa ylläpitämään terveyttä. Pyri käyttämään hissin sijasta portaita ja käymään päivittäin kävelylenkillä.

Uutisoimme aiemmin yllättävistä ruoka-aineista, jotka pitävät flunssan kaukana. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat