Videoiden katselusta hyötyä terveydelle?

31.03.2015 16:15 - Linda Arponen

Tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta voi tulla helpompaa, kun siihen ei keskity liikaa.

Harrastatko sinäkin tv-sarjamaratoneja? Voit olla onnellinen, sillä nyt myös tiede kannustaa videomateriaalin katseluun, kuitenkin yhdessä liikunnan kanssa.

Tuore tutkimus nimittäin kertoo, että musiikkia sisältävien videoiden katselu liikuntaa harrastaessa voi olla hyödyllisempää kuin pelkkä musiikin kuuntelu.

Ensiksi tutkijat totesivat, että urheilevat ihmiset, jotka kuuntelivat musiikkia, joko ilman videota tai videon kanssa, olivat motivoituneempia juoksemaan juoksumatolla kuin muut. Lisäksi liikunta tuntui heille helpommalta kuin viihdykkeettömille ihmisille. Tämän voi sinänsä uskoa, sillä kenenpä mielestä tyhjän seinän tuijottelu voi olla kovin hauskaa puuhaa?

Tutkimus toteutettiin Yhdysvaltain Massachusettsissa, Springfield Collegessa. Tutkimuksessa mukana ollut liikuntatieteen apulaisprofessori Jasmin Hutchinson kertoi kuitenkin Allurelle, että erityisesti videot veivät tehokkaasti liikkujien ajatukset pois tuntemastaan epämukavuudesta ja väsymyksestä. Lisäksi videot kohottivat urheilijoiden mieltä riippumatta siitä, kuinka raskasta heidän harrastamansa liikunta oli.

Tutkimuksessa todettiin myös, että musiikkivideoiden tahdissa liikkuminen voi kannustaa ihmisiä liikkumaan pidempään ja useammin.

Nyt kannattaa siis etsiä itseä kiinnostavia musiikkivideoita ja -ohjelmia ja aloittaa liikkuminen!

Lue myös: Tekosyyt, jotka ovat monelle liikuntaa välttelevälle tuttuja

Lähde: Allure

Kilpailut

Uusimmat