Varmista, että liikut joka päivä – 15 yksinkertaista vinkkiä

08.05.2015 17:15 - Linda Arponen

Urheilun aloittamisesta ei tarvitse tehdä hankalaa, sillä pienikin liikunta on parempi kuin ei mitään.

Harmillisesti monien meidän arkipäivä kuulostaa tältä: istut aamulla työmatkan ajan, istut kahdeksan tuntia töissä, istut kotimatkalla, istut kotona päivällisellä, jonka jälkeen istut vielä sohvalle katsomaan televisiota ennen kuin lopulta menet nukkumaan. Näin käy helposti, vaikka kaikki tietävät, kuinka paljon istumisesta on keholle haittaa.

Jos tällainen elämäntyyli kuulostaa tutulta, on aika opetella ottamaan liikunta osaksi arkea. Seuraavana on 15 vinkkiä, joilla saat itsesi ylös joka päivä.

1. Suunnittele jo sunnuntaina, miten aiot liikkua seuraavan viikon ajan. Näin tiedät, mitä teet jokaisena päivänä, eikä sinun tarvitse erikseen miettiä, pitäisikö sinun mennä juoksemaan vai pyöräilemään. Tee eri asioita eri päivinä, jotta into pysyy yllä. Mieti myös vaihtoehtoista tekemistä, mikäli sää ei salli ulkoliikuntaa.

2. Suunnittele liikuntahetket aivan kuten muutkin tärkeät tilaisuudet ja tapaamiset. Kerro niistä lähipiirillesi, jotta he tietävät, ettet ole kyseisinä hetkinä tavoitettavissa.

3. Rekisteröidy ja maksa liikuntatunneista etukäteen. Tunneilta on vaikeampi jäädä pois, kun tiedät, että olet jo maksanut niistä jotakin.

4. Laita jo edellisenä iltana kaikki tarvittava valmiiksi, kuten urheiluvaatteesi ja välipalasi.

5. Liiku heti ensimmäiseksi aamulla, jotta kiireinen aikataulusi ei estä sinua urheilemasta.

6. Jos et ole aamuliikkuja, herää aamulla kuitenkin aikaisemmin, jotta saat aikaa liikunnalle joskus myöhemmin päivästä.

7. Hyväksy myös lyhyet liikuntahetket, pelkkä 15 minuuttia on parempi kuin ei mitään.

8. Hyväksy myös kevyempi liikunta, sillä rentouttavat venytyksetkin lasketaan liikunnaksi.

9. Hanki liikuntakaveri. Jos olet sitoutunut liikkumaan jonkun toisen kanssa, on sitä paljon hankalampaa jättää välistä.

10. Yritä liikkua joka päivä samaan aikaan, jolloin liikunnasta tulee sinulle lopulta rutiini, jota teet mielelläsi etkä pakosta.

11. Aseta itsellesi tavoitteita, jotka motivoivat sinua liikkumaan. Ne voivat olla pieniä, kuten 20 punnerrusta joka päivä tai suuria, kuten puolimaratonin juokseminen puolen vuoden kuluttua.

12. Kirjoita treenisi ylös kalenteriisi. Voit saada motivaatiota siitä, kun näet kalenteristasi, että olet saanut treenin suoritettua.

13. Palkitse itsesi. Näin sinulla on jotakin, jota odottaa treenin jälkeen. Palkinnot voivat olla pieniä, kuten lämmin suihku uuden shampoon kanssa, herkullinen aamiainen tai elokuvailta.

14. Kerro treeneistäsi sosiaalisessa mediassa. Voit saada sieltä positiivista palautetta, rohkaisua ja motivaatiota. Lisäksi voit saada sieltä jopa hyödyllisiä treenivinkkejä.

15. Älä syytä itseäsi, jos et liiku päivään tai jopa muutamaan. Huomenna on uusi päivä ja mahdollisuus aloittaa taas puhtaalta pöydältä.

Lue myös: Haluatko laihtua nopeasti ja pysyvästi? Paina nämä vinkit mieleesi

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat