Kuva: Fotolia

Lopeta stressaaminen ja suorittaminen - suomalainen hyvinvointivalmentaja jakaa parhaat vinkkinsä

21.11.2015 16:15 - Tiina Svensk

Unelma itsestä -verkkovalmennusten perustaja Tuuli Kaunisluonto kertoi Voicelle käytännön vinkkejä, jotka voi ottaa osaksi jokaista päivää.

Vaikka nauttisikin työstään suuresti, voi siitäkin tulla joskus pelkkää suorittamista: kuormittava arki saattaa ajaa meidät tilanteeseen, jossa mieluisatkin asiat stressaavat. Se on täysin inhimillistä, ja tärkeintä siinä hetkessä onkin tilanteen tunnistaminen ja siihen reagointi.

Naisille suunnatun Unelma itsestä -verkkovalmennuksen perustaja Tuuli Kaunisluonto kertoi Voicelle kolme tärkeintä asiaa, jotka kannattaa muistaa jokaisena päivänä - ja  etenkin silloin, kun arki tuntuu stressaavalta:

1. "Tee päivittäin jotain sellaista mikä saa sinut nauramaan." 

Tarvittaessa monta kertaa päivässä. 

2. "Pidä huolta kehostasi ja sen tuntemuksista käytännön tasolla."

Panosta säännölliseen ravitsemukseen ja lepoon, ja pidä sinua inspirovalla tavalla liikkuminen osana arkeasi. Fyysisen kehomme hyvinvointi on tärkeää. Kun kehossa virtaa energia hyvinvointia tukevien rutiinien ansioista, on myös henkinen hyvinvointi helpompaa.

3. "Muista, että luonnollinen tilamme toimia on iloinen ja rentoutunut tila."

Tällaisesta tilasta syntyvät sekö inspiraatio että luova voima, jolla saa paljon aikaiseksi. Muistuta tästä asiasta itseäsi päivittäin ja arvosta rentoa olemustasi. 

- Elämä ei ole päämäärä vaan se tapahtuu jokaisena hetkenä. Sinulla on jatkuvasti lupa antaa itsellesi lupa nauttia hetkestä parhaan mukaan. Heittäydy elämään! Ja muistuta itseäsi päivittäin niistä inspirovista tavoitteista, joiden puolesta työskentelet tai opiskelet tänään.

Lue myös: 6 parasta asiaa, jotka voit hyvinvointisi eteen tehdä

Kilpailut

Uusimmat