Kuva: Fotolia

Tuijotatko koneen ruutua koko päivän? Lue vinkit, joiden avulla parannat työtehoasi helposti

25.02.2016 13:15 - Tiina Svensk

Työtehosi lisääntyy helposti pienien muutosten avulla.

Istutko tuntikausia tietokoneen ääressä työpäivän aikana? Jatkuva istuminen voi uuvuttaa, ja loppupäivästä olo saattaakin olla kaikkea muuta kuin energinen. Purewow -sivusto listasi pieniä tapoja, joiden ansiosta jaksat keskittyä viimeisillekin tunneille asti - ja jatkaa vapaalle virkeänä:

Säädä työtasosi

Jokaisen keho on yksilöllinen, ja sen vuoksi onkin tärkeää että säädät työtasosi juuri sinulle sopivaksi. Hyvä työergonomia auttaa sinua säilyttämään hyvän ryhdin ja ennaltaehkäisee virheasentoja, joita huono istuin tai väärä pöydänkorkeus voivat aiheuttaa.

Juo vettä

Veden juominen on hyvän terveyden ja hehkuvan ihon edellytys. Lisäksi se pitää töissä vireystasoasi yllä ja sen vuoksi joudut myös nousemaan työpisteeltäsi säännöllisesti - sekä täyttämään vesipulloasi että käymään vessassa.

Aseta herätys

Jos et muista nousta työpisteeltäsi tarpeeksi usein jaloittelemaan, säädä itsellesi herätys tunnin välein. Kun kello soi, nouse ylös ja kävele toimistossa. 

Välttele hissiä

Suosi hyötyliikuntaa ja valitse portaat aina hissin sijaan. Jos tulet töihin julkisilla kulkuneuvoilla, hyppää pois pysäkkiä tai paria ennen ja kävele loppumatka. Jos taas ajat töihin omalla autollasi, yritä etsiä kaukaisempi parkkipaikka, jotta saisit käveltyä pidemmän matkan.

Liiku

Sinun ei tarvitse vetää hikitreeniä toimistosi lattialla. Sen sijaan kannattaa pitää itsensä pienessä liikkeessä ja aktiivisuudessa halki päivän: pyörittele hartioitasi, pyöristä yläselkää ja aukaise rintaa.

Hyvästä ryhdistä voi pitää myös huolta samalla, kun istuu koneen ääressä. Vatsalihasten ja selkälihasten aktivointi ei nimittäin vaadi välineitä tai treeniliikkeitä - se onnistuu istuenkin.

Suurenna fonttia

Siristeletkö silmiäsi koneen äärellä, kun yrität lukea tekstiä näytöltä? Siristely aiheuttaa pään särkyä ja väsyttää silmiä, joten suurenna fonttiasi reilusti.

Räpyttele

Silmien räpyttely saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta usein jäämme tuijottamaan ruutua. Jos työskentelet ruudun äärellä työpäivän ajan, silmäsi väsyvät ja kuivuvat herkemmin. 

Anna silmiesi levätä

Niin hauskaa kuin töiden jälkeen olisikin katsoa Netflixistä suosikkisarjaansa tai selata älypuhelinta, kannattaa silmien antaa levätä myös pitkän työpäivän jälkeen. Silloin myös rentoudut ja tunnet itsesi virkeämmäksi: aistisi saavat muita ärsykkeitä, joita ne eivät ole työpäviän aikana saaneet.

Lue myös: Paras työpäivä koskaan: Asiakas antoi tarjoilijalle 4200 euroa tippiä

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat