Minna tiputti 28 kiloa kotikonsteilla: "Kaksi viikkoa oli täyttä tuskaa"

28.05.2016 11:15 - Tarja Vilén

Minna Sainio, 35, teki ilman apua ison elämänmuutoksen ja laihtui 28 kiloa vuodessa. Nyt edessä on kuitenkin vaikein osuus.

Loimaalla asuva tekstiilihuoltaja Minna Sainion sai neljä vuotta sitten välilevynpullistuman selkäänsä. Parantumisen jälkeen selkä oireili edelleen, mutta elämäntapamuutoksen myötä vaivat ovat nyt historiaa.

Minkälaisen muodonmuutoksen olet tehnyt?

Paino on tippunut kokonaisuudessaan noin 28 kiloa siitä, mitä painavimmillani olen ollut.

Mikä motivoi sinut muuttamaan elintapojasi?

Elintapojen muutokseen ryhtyminen alkoi siitä, kun olin ollut risteilyllä ja toin sieltä muutaman pussin karkkia. Söin karkit viikossa. Kun tuli tajuttua, kuinka paljon syö kaikkia herkkuja, se riitti aloittamaan muutoksen. Myös selkäni oli alkanut uudestaan reistailemaan.

Millä keinoin olet saanut aikaan tuloksia?

Ruokailutottumuksia olen muuttanut jonkin verran. Ensin aloitin kuukauden täydellä herkkulakolla, jonka jälkeen herkuttelu väheni ihan itsestään.

Ensimmäiset kaksi viikkoa oli täyttä tuskaa. Sokerin pois jättäminen aiheutti sen, että pää kävi ylikierroksilla ja en nukkunut sitä vähääkään, mitä yleensä nukun. 


Olen jättänyt ruokavaliosta pois lähes kokonaan kaikki karkit, leivonnaiset, limsat sekä mehut. Lisäksi jätän väliin myös jogurtit, viilin ja pastat. Täysin en ole poistanut herkkuja ruokavaliosta.


Yksi iso tekijä on varmasti ollut myös se, että aloin syödä arkenakin lämpimän aterian. Ennen tein kunnon kotiruokaa vain viikonloppuisin. Olen lisännyt hedelmien ja vihanneksien syöntiä.

Laihdutusdieettejä en ole käyttänyt vaan kaikki on lähtenyt ruokavalion ja liikunnan avulla. Liikuntaa olen lisännyt myös aikaisemmasta 1-2 viikko kerrasta 3-4 kertaan viikossa. Olen myös tehostanut treenaamista. Pääsääntöisesti käyn uimassa ja kuntosalilla. Keväällä aloitan myös pyöräilyn.

Minna ennen laihdutusprojektin aloittamista. (kuva: Minna Sainio)


Mitä tuloksia olet saanut ja miltä ne ovat tuntuneet?

Kuntoni on selkeästi noussut ja jaksan paremmin. Myös olo on kevyempi, ja rohkeampikin kuin ennen. Vasta nyt olen tajunnut, kuinka raskas ja väsynyt oloni on ollut aiemmin. Myös vaatekoko on pienentynyt usealla koolla.

Selkäoireet ovat nyt olleet myös poissa. Laihtumisella sekä lihaskunnon parantumisella on varmasti ollut siihen vaikutusta.

Minkälaista palautetta olet saanut läheisiltä ja tutuilta muodonmuutoksesi myötä?

Olen saanut hyvää palautetta ja ystävät ovat kannustaneet.

Minnan väliotoskuva alla, kun 17 kiloa oli tippunut.

Miten elämäsi on muuttunut, ja mitä aiot tehdä tulevaisuudessa?

Olen huomannut olevani energisempi. Jos jotain miinuspuolta on, niin joudun hankkimaan lähes koko vaatekerraston uusiksi. Mutta se on positiivinen harmi.

Tavoitteita on vielä, vaikka varsinainen projektini 20 kilon tiputus on saavutettu jo ennen tavoiteaikaa. Tarkoituksena on saada muutama kilo vielä pois. Kuntoilua jatkan samaan malliin ja nyt alkaa se vaikein osuus – eli pitää paino poissa.

Minnan täsmävinkit:

1. Vaikka menisit herkkulakkoon, muista pitää toisinaan herkkupäivä ihan oman mielen vuoksi.
2. Älä yritä liian nopeasti pudottaa painoa.
3. Älä huolestu, vaikka paino ei heti laskisi tai jopa nousee välillä pari kiloa. Se on normaalia ja tulee välillä kausia, jolloin paino ei tipu millään.
4. Älä luovuta, vaikka tulisi sellainen fiilis, että ei tästä tule mitään.
5. Tsemppiä kaikille elämäntapamuutoksen aloittaneille ja sitä suunnitteleville. Se kannattaa.
 

Juttusarjassa tavalliset suomalaiset kertovat elämänmuutoksestaan, ja miten heidän elämänsä on muuttunut sen myötä.

Lue myös: Jani, 25, laihtui eron jälkeen 30 kiloa - Tinder-suosio yllätti

Haluatko sinä jakaa tarinasi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia

Lue lisää aiheesta laihdutus

Julia Foxin laihtumisesta liikkuu ikäviä huhuja - nyt nainen kommentoi Tosi-tv-tähdet muistelevat kamalimpia laihdutusyrityksiään - kassikaupalla porkkanoita, vauvanruokaa Sara Forsberg laihdutti 20 kiloa ja jakoi muodonmuutoskuvia - "Ei ole mitään salaisuutta" Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat