Jutta Gustafsberg: "Haluatko olla löysä ja laiha vai kiinteä?"

09.04.2015 08:15 - Eeva Rajala

Fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg neuvoo unohtamaan nopeita tuloksia lupaavat pikadieetit.

Jutta Gustafsberg neuvoo käyttämään omaa järkeä dieettiviidakossa. Jos joku dieetti tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, dieetti ei todennäköisesti ole totta.

- Nestettähän me saamme nopeastikin poistettua se 3 - 4 kiloakin. Mutta sitten, kun sitä läskiä lähdetään polttamaan, niin pitää vain olla malttavainen ja mennä tarkasti hyvän ruokaohjeen mukaan, lisätä aerobista liikuntaa ja kyllä minä aina sitä kuntosalitreeniäkin suosittelen siihen tukemaan, Gustafsberg listaa Voicelle.

Tällä hetkellä puhutaan runsaasti 80/20-dieetistä, missä voi päivän aikana syödä neljä kertaa terveellisesti, mutta yksi ateria voi olla millainen tahansa.

Unelmakroppa ja pysyvä elämäntapamuutos

- On vähän ihmeellistä, että aina pitää olla joku uusi trendi. Nyt on päästy karppauksesta eroon, sitten päästiin 5/2:sta eroon. Aina pitää olla jotakin, Gustafsberg ihmettelee.

Gustafsbergin mukaan totuus on se, että jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Vaikka söisi pelkkää näkkileipää, niin ihminen laihtuu. Se on sitten eri juttu, mikä lopputulos on. Fitness-valmentaja kysyykin, haluaako treenaaja olla löysän ja laihan näköinen vai haluaako hän, että kroppa on kiinteä?

- Aina saa toki kokeilla kaikenlaista, mutta kyllä olen edelleen sitä mieltä, että ihan perusterve ruokavalio - paljon proteiineja, sopiva määrä hyviä hiilihydraatteja ja rasvoja - kyllä sillä pitkän elämäntapamuutoksen aina saa, ettei aina tarvitse aloittaa uutta muotidieettiä, Gustafsberg jatkaa.

Lue myös: Menikö ystävän treeni-into liiallisuuksiin? Karita Tykkä neuvoo, miten puutut tilanteeseen

Kilpailut

Uusimmat