6 ruokaa, joita kannattaa syödä ennen treeniä

05.09.2014 12:35 - Linda Arponen

Jotta urheilusuorituksesta selviytyy kunnialla, kannattaa sitä ennen syödä oikeanlaista ruokaa.

Kaikki tietävät, ettei täydellä vatsalla kannata urheilla. Koska tyhjäkään vatsa ei ole hyvä vaihtoehto, kannattaa mieluummin valita oikeanlaiset ennen treeniä syötävät ruoat, jotka täyttävät sopivasti. Lisäksi ne sisältävät proteiinia ja hiilihydraatteja, joiden avulla energiaa riittää tasaisesti koko urheilusuorituksen ajan.

Seuraavat ruoka-aineet ovat loistavia polttoaineita treeniä varten:

Banaani

Banaanit sisältävät runsaasti nopeavaikutteisia hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa treeniin kuin treeniin. Lisäksi banaanien kalium ylläpitää lihasten ja hermojen toimintaa.

Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti sisältää proteiinia ja hiilihydraatteja ja lisäksi siinä on todella vähän sokeria. Se tekee myös hyvää vatsalle ja on siksi loistava välipala ennen rankkaa treeniä. Voit lisätä jogurttiin myös vaikkapa hedelmiä tai hunajaa, jotta saat siihen lisäpotkua.

Kahvi

Kofeiini auttaa todistetusti treenissä, sillä se tuottaa energiaa, vähentää väsymystä ja lisää rasvan palamista. Voit siis juoda pienen kupillisen kahvia ennen liikuntaa, jos haluat nopeasti lisää energiaa.

Täysjyväleipä

Siivu täysjyväleipää on erinomainen hiilihydraattien lähde. Lisäksi sen päälle voi laittaa melkein mitä tahansa. Kokeile esimerkiksi keitettyjä kananmunasiivuja, jolloin saat lisäproteiinia.

Porkkana

Porkkanat sisältävät monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa lihaksille. Lisäksi kalium kontrolloi verenpainetta ja kaikenlaisia lihassupistuksia.

Avokado

Avokadosiivut, joiden päälle on ripoteltu sitruunamehua, ovat oivallisia välipaloja ennen treeniä. Avokadojen terveelliset rasvat ovat pitkäkestoista polttoainetta kehollesi. Lisäksi pidemmällä aikavälillä silmäsi, ihosi ja sydämesi kiittävät.

Lue pidempi lista täältä.

Lue täältä, mitkä ovat viisi yleisintä virhettä, joihin sorrutaan treenin jälkeen.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat