Kuva: AOP

Maailman vanhin koira juhli 31. syntymäpäiväänsä

16.05.2023 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Bobi voi edelleen iästään huolimatta hyvin.

Maailman vanhin koira Bobi ikääntyy ja voi hyvin. Jo talvella uutisoitiin, että Bobi on saavuttanut 30-vuotiaana ennätyksen maailman vanhimpana koirana, mutta nyt lemmikki on täyttänyt jo 31 vuotta. 

Bobi asuu perheineen Portugalissa ja juhli syntymäpäiväänsä läheisten ympäröimänä. Omistaja Leonel Costa kertoi, että syntymäpäiväjuhlat olivat tyyliltään hyvin perinteiset, mutta kooltaan mittavat. Juhliin saapui jopa sata ihmistä juhlistamaan Bobin suurta päivää.

Myös media on ollut valtavan kiinnostunut Bobista ja juhlissakin vieraili useita toimittajia.

- Meillä on käynyt paljon toimittajia ottamassa Bobista kuvia, Costa kuvailee.

Bobi voi edelleen hyvin

Korkeasta iästään huolimatta Bobi on omistajansa mukaan edelleen hyvässä kunnossa. Koira kävi myös vastikään terveystarkastuksessa, sillä Costa oli huolissaan juhlien mahdollisesti tuomasta stressistä koiralle.

31 vuotta on poikkeuksellisen pitkä ikä koiralle, mutta Costa uskoo myönteistä vaikutusta olleen Bobin kasvuympäristöllä. Koira on saanut kasvaa ja elää rauhaisassa elinympäristössä. Omistajansa kanssa Bobi on myös saanut viettää jo lukuisia vuosia, sillä Costa oli itse vasta 8-vuotias, kun Bobi tuli osaksi perhettä. Bobi on myös pysynyt perheessä, vaikka monelle muulle perheenjäsenelle ollaan jo jouduttu sanomaan hyvästit.

- Bobi on erityinen, koska katsoessani häntä muistan perheenjäsenemme, jotka eivät valitettavasti enää ole kanssamme, kuten isäni, veljeni ja isovanhempani, Costa kuvailee.

(kuva: AOP)

Lue myös: Bobi on maailman vanhin koira - rikkoi kymmeniä vuosia vanhan ennätyksen

Lue myös: Tänä vuonna 28 lemmikkiä saa sankarikoiran tittelin urotöistään - pelastivat useita ihmishenkiä

Lue myös: IS: Ensi vuosi tuo tullessaan uuden menoerän koiranomistajille: "Emme vielä virastossa tiedä hintaa"

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat