Liikunta tekee onnelliseksi - katso viisi hyvää syytä liikkua

10.09.2013 17:45 - Reija Saarinen

Liikunta kannattaa ottaa päivittäiseksi tavaksi, sillä liikunta tekee hyvää niin mielelle ja keholle. 

 Alla viisi hyvää syytä suunnata lenkkipolulle. 

1. Liikunta vapauttaa onnellisuushormonia

Dopamiini on aivojen välittäjäaine, joka mahdollistaa onnen ja iloisuuden tunteet. Monien eri tutkimusten mukaan ihminen menettää dopamiinitasojaan ikääntyessään, minkä vuoksi ihmisen tulee jatkuvasti etsiä erilaisia tapoja vapauttaa dopamiinia. Paras tapa nostaa dopamiinin tuotantoa on liikunta. Joten juokse, hypi tai pelaa, ja tunnet olosi onnelliseksi. 

2. Vähentää stressiä

Säännöllinen liikunta auttaa sinua vähentämään stressiä. Tämä siksi, että altistat itsesi stressille nostamalla sykettä sekä käynnistämällä hormonaalisia muutoksia. Kun asettaa liikunnalla itsensä stressaantuneeksi, alkaa elimistö käsitellä muita stressitekijöitä paljon paremmin. Tämä taas vaikuttaa elämään hyvin kokonaisvaltaisesti. Mitä vähemmän stressiä, sitä terveempi elämä. 

3. Lisää energiaa

Vaikka lenkkipolulle suuntaaminen saattaa välillä tuntua erittäin vastenmieliseltä, kannattaa itsensä silti pakottaa liikkumaan. Tämä siksi, että lenkin tai kuntosaliharjoittelun jälkeen, olet todennäköisesti loppupäivän täynnä energiaa. 

4. Lisää itseluottamusta

Liikunnalla saattaa olla positiivisia vaikutuksia omaan kehokuvaan. Kun tunnet olosi hyväksi, se myös näkyy ulospäin. Kun voit hyvin olet itsevarmempi, vahvempi sekä itsenäisempi. 

5. Vähentää ahdistusta

Jos kärsit ahdistuksesta, suuntaa lenkkipolulle. Tutkimusten mukaan ahdistuksesta kärsivät ihmiset saivat ahdistukseen pitkäkestoista helpotusta olotilaansa liikunnan avulla. 

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat