Laihduttaminen vähentää naamakarvoja - 8 yllättävää etua painonpudotuksessa

31.10.2014 11:00 - Susanna Karttunen

Laihduttamisen myötä vaatekoko voi pienentyä ja olo keventyä. Ilmiöllä on kuitenkin paljon muitakin yllättäviä etuja.

Monen laihduttajan tavoitteena ovat ulkonäölliset seikat, kuten mahtuminen pienempään vaatekokoon. Jos tämä ei kuitenkaan motivoi, saatat löytää motivaation Shape-lehden kokoamista erikoisimmista laihduttamisen eduista.


1. Vähemmän karvoja naamassa

Osalla naisista kasvaa hormonihäiriön seurauksena muita enemmän karvoja kasvoihin. Viisi prosenttia painostaan pudottamalla tämän kiusallisen vaivan voi mahdollisesti saada kuriin.

2. Autoturvallisuus

Ylipainoiset ihmiset nukahtavat kaksi kertaa todennäköisemmin auton rattiin, sillä heillä esiintyy enemmän unihäiriöitä.

3. Vastuskyvyn parantaminen

Laihtuminen parantaa usein elimistön vastuskykyä, minkä vuoksi voi säästyä monelta kurjalta flunssalta.

4. Elinluovutus

Eräs ylipainoinen mies sai motivaatiota laihduttamiseen, kun hänen vaimonsa tarvitsi elinsiirron. Laihtuneena hänet hyväksyttiin elinluovuttajaksi ja vaimo sai uuden maksan.

5. Syöpäriskin väheneminen

Painon kertyminen lisää rintasyövän riskiä, sillä rasvasolut tuottavat lisää estrogeenia, jonka suurilla määrillä on todettu olevan vaikutus rintasyövän syntyyn.

6. Uramenestys

Vaikka se ei olekaan reilua, erään tutkimuksen mukaan työhön palkataan todennäköisemmin normaali- kuin ylipainoinen henkilö.

7. Rahan säästäminen

Ylipaino voi tuoda elämään monia lisäkustannuksia, kuten tarve varata kaksi istumapaikkaa lentokoneessa tai kalliimpi sairausvakuutus. Lisäksi lihavuudesta johtuvien sairauksien lääkehoitoon voi helposti upota rahaa.

8. Hautauskustannukset

Myös kuoleman jälkeen ylipaino voi tuoda ylimääräisiä kuluja. Suurempi arkku tai jopa tarve kahteen vierekkäiseen hautauspaikkaan kasvattavat laskua.

Laihtuminen on helpompaa, kun suosii ruokia, jotka pitävät pitkään kylläisinä. Listan tällaisista ruoista löydät aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat