Lisää tehoa treeniin: 3 ruoka-ainetta, joita jokaisen juoksuharrastajan tulisi syödä

05.11.2014 13:24 - Heli Thoren

Harrastatko lenkkeilyä? Muutamilla ruoka-aineilla saat treenistä tehot paremmin irti.

Juokseminen on monen suosikkiharrastus ja vaatii hyvien lenkkareiden lisäksi myös oikeanlaisen ruokavalion. Muutamilla ruoka-aineilla voit tuoda tehoa treeniisi ja myös palautua juoksusta paremmin. Suosi näitä ruoka-aineita:

1. Siitakesienet ja kala

Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että juoksemista ja muita lenkkeilyn tyyppisiä lajeja harrastavat hyötyvät erityisen paljon d-vitamiinista. Vitamiinin avulla lenkistä palautuminen helpottuu ja nopeutuu.

D-vitamiinia saa parhaiten auringosta, mutta saat sitä myös runsaasti esimerkiksi siitakesienistä ja vaikkapa kalasta.

2. Kirsikat ja mustikat

Moni treenannut sekoittaa itselleen lenkin jälkeisen proteiinijuoman. Proteiinijuoma onkin hyvä palautumisessa ja auttaa lihaksia toipumaan ja kehittymään. Jotta voit auttaa kehoasi käyttämään proteiinia paremmin hyödyksi, nauti kirsikoita tai mustikoita - esimerkiksi mehumuodossa. Mustikat myös auttavat parantamaan kehon immuniteettiä ja auttavat myös vapauttamaab kehosta treenaamisen aiheuttamaa stressiä.

3. Inkivääri ja kurkuma

Tee treenin jälkeen itsellesi ateria, joka sisältää inkivääriä ja kurkumaa. Ne auttavat kehoa poistamaan nesteitä ja auttavat näin myös toipumaan treenistä. Mausteinen ruoka sopii siis mainiosti ateriaksi pitkän lenkin jälkeen.

Myös esimerkiksi inkivääritee toimii treenin jälkeen palautusjuomana. Sen avulla tasapainoitat kehoasi rankan treenin jälkeen ja toivut juoksusta nopeammin.


Lenkkeiletkö sinäkin tietämättäsi väärässä asennossa? Selvitä se täällä.


Lähde: Dietsinreview.com

Kilpailut

Uusimmat