Herkkupäivät sallittu - ekstrakilot eivät kerry vyötärölle niin helposti kuin luulisi!

19.11.2014 15:15 - Reetta Haverinen

Lähtikö herkuttelu käsistä firman pikkujouluissa tai risteilyviikonloppuna? Ei syytä paniikkiin. Lisäkilot eivät kerry vyötärölle huomaamatta. Painonnousuun vaaditaan muutakin kuin satunnaisia herkkuillallisia tai sunnuntaibrunsseja.

Monet väittävät hankkineensa kesälomansa aikana viisi lisäkiloa tai herkutelleensa joulunpyhinä niin, että vaa'alle nouseminen pelottaa. Yksi ekstrakilo vyötäröllä edellyttää kuitenkin melkoista ylensyöntiä.

Ravinto-ohjaaja Samantha Cassettyn mukaan yksi lisäkilo vaatii herkuttelua noin 7000 kilokalorin verran. Jos siis normaalisti syöt päivässä noin 2000 kaloria, tulisi sinun nauttia ruokaa yhden vuorokauden aikana noin 5500 kaloria, jotta vaa'an numero muuttuisi suuremmaksi.

Kaiken lisäksi päivän fyysiset aktiviteetit lisäävät energiankulutusta entisestään. Juoksulenkki tai salitreeni samaisena herkkupäivänä tarkoittaa, että kaloreita saisi ahtaa massuun vieläkin reilummin yhden lisäkilon saavuttamiseksi.

Usein herkkupäivien jälkeinen turvonnut olo johtuu vain nesteturvotuksesta ja täyden tuntuisesta vatsasta. Kunhan herkuttelusi ei jää päälle päiväkausiksi, voit olla täysin huoletta. Suklaalevyn tuhoaminen lauantai-iltana tai pizzaperjantain vietto ei vielä saa vaakaa reagoimaan syömisiisi.

Miltä 200 kaloria näyttää? Lue artikkeli täältä.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat