Tunnetko jonkun, joka tahtoo laihtua? Sinulla on suuri merkitys

22.12.2014 19:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus otti selvää, millainen vaikutus lähipiirin tuella on painonpudottajalle.

Laihtuminen vaatii aina paljon myös henkisesti. Täytyy olla itsehillintää, motivaatiota ja todellista tahdonvoimaa. Tuoreesta tutkimuksesta selviää, miten iso vaikutus läheisten ihmisten suhtautumisella on painonpudottamisessa tai sen pitämisessä nykyisissä lukemissa.

Keventymistä edesauttaa huomattavasti se, että painonpudottajan perhe ja muut läheiset hyväksyvät hänen nykyisen painonsa. Näin ollen "rakastan sinua juuri sellaisena kuin olet" -asenne auttaa parhaiten toista saavuttamaan tavoitteensa myös painonpudotuksessa. 

- Kun tunnemme olomme huonoksi vartaloidemme takia, käännymme usein läheistemme puoleen; perheemme, ystäviemme ja kumppaniemme, jotta saisimme tukea ja neuvoja. Sillä, miten he vastaavat meille, voi olla isompi vaikutus kuin pystymme edes kuvittelemaan, tutkija Christine Logel sanoo.

Tutkimukseen osallistuneet naiset, ketkä kokivat saaneensa vain vähän hyväksyntää painostaan, lihosivat keskimäärin kaksi kiloa kolmessa kuukaudessa. Tutkimus julkaistiin Personal Relationships -lehdessä.

Seuraava artikkeli: Sammuta herkkuhimo puolessa minuutissa sormesi avulla

Lähde: The Spring

Kilpailut

Uusimmat