Kuva: Fotolia

Tahdotko hoikistua? Aamupalavinkit painoaan tarkkaileville koottiin yhteen

24.02.2016 21:45 - Senni Loikala

Jos valmistat aamiaisen omassa keittiössäsi ja tahdot löytää hoikistumista tehostavat ruokavalinnat, on tämä artikkeli sinua varten.

Yhdysvaltalaisessa TIME-lehdessä neuvotaan, mitä hoikempaa olemusta tahtovien kannattaa syödä aamulla. Räätälöi tulevat aamiaisesi alla olevien vinkkien avulla.

Munankeltuainen

Aamiaisella kannattaa syödä kananmuna keltuaisineen päivineen. Munankeltuainen sisältää D- ja B12-vitamiineja, jotka tekevät hyvää luillesi ja aivoillesi.

Vihreä tee

Painonpudottaja valitsee aamiaisjuomakseen vihreän teen. Se sisältää rasvan sulamista tehostavaa antioksidanttia.

Tutkimuksen mukaan sinun kannattaa lämmittää teesi mikrossa, jolloin kyseistä antioksidanttia erittyy vielä enemmän. Asia vaatii lisätutkimusta, mutta ei lämmitystavasta haittaakaan ole.

Vihreähkö banaani

Raa’assa banaanissa kerrotaan olevan enemmän suoliston tervettä bakteerikantaa ruokkivaa tärkkelystä. Se auttaa sinua tuntemaan itsesi kylläiseksi pidempään. Voit lisätä hieman vihreäkuorisen banaanin esimerkiksi smoothien joukkoon.

Omena

Mutustele aamulla omenaa, sillä omenoissa on runsaasti kuitua hedelmäksi. Kuitu on yksi olennaisimmista aineksista, jos tahdot saavuttaa solakamman muodon.

Kaneli

Mausta aamiaisviilisi kanelilla. American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kaneli auttaa saamiasi kaloreita muuttumaan energiaksi, eikä rasvaksi.

Proteiineja terveellisistä lähteistä

Hamstraa proteiineja kananmunista, kreikkalaisesta jugurtista tai luonnonvaraisesti eläneestä lohesta. Jälkimmäinen on kaloista paras vaihtoehto painonpudottajalle.

Pippuri

Mausta kananmunalla tai avokadolla päällystämäsi aamiasleipä pippurilla. Tutkimusten mukaan pippuri vähentää uusien rasvasolujen muodostumista. Tämä auttaa sinua saavuttamaan hoikemman olemuksen.

Lähde: TIME


Lue myös: Yksinkertaisin laihdutustapa keksittiin - naurettavan helppoa!

Kilpailut

Uusimmat