Kuva: Fotolia

Liiku työpäivän aikana - 5 helppoa liikettä, jotka voit toteuttaa toimistossa

19.04.2016 11:45 - Emma Ylistalo

Kun tiedät sopivat liikkeet, treenaaminen onnistuu myös työpäivän lomassa.

Useat meistä istuvat koko päivän tietokoneensa edessä ja vaikka kuinka pyrkisi urheilemaan, väkisinkin tulee päiviä, jolloin ei ehdi salille. Tällaisina päivinä voi onneksi tehdä pienen treenin työpäivän aikana, esimerkiksi työpuhelun lomassa tai lounastauolla.

Lue alta viisi yksinkertaista tapaa liikkua työpäivän aikana. 

1. Kävely

Käveleminen on kaikista helpoin tapa saada työpäivän aikana hieman liikuntaa ilman, että se aiheuttaa turhaa huomiota. Käveleminen nostaa sykettä ja parantaa verenkiertoa.

Kävele esimerkiksi työpistettäsi ympäri tai käväise ulkona samalla kun puhut puhelimessa. Voit myös valita sähköpostin lähettämisen sijaan sen, että kävelet työpaikallasi kyseisen ihmisen luo ja hoidat asian kasvotusten.

2. Varpaille nouseminen

Pohkeiden treenaaminen on myöskin helppo tehdä melko huomaamattomasti työpöydän ääressä. Pohjelihasten treenamiseen lisäksi liike parantaa myös tasapainoa.

Seiso hartioiden levyisessä asennossa ja nosta itsesi varpaillesi. Pysy varpaillasi muutama sekunti, laske itsesi alas ja toista. Voit tehdä liikkestä haastavamman tekemällä sitä yhdellä jalalla kerrallaan.

3. Ojentajien treeni

Ojentajien treenaaminen vahvistaa käsivarsien takapuolella olevia lihaksia ja vaikka treeni tehdäänkin usein painoilla, se onnistuu helposti myös isolla kirjalla tai vesipullolla.

Aloita kannattelemalla painoa pääsi takana molemmilla käsillä ja nosta tämän jälkeen kätesi ja paino suoraan pääsi yläpuolelle. Laske tämän jälkeen paino hitaasti takaisin pään taakse niin, että kyynärpäät jäävät osoittamaan eteenpäin. Toista liikettä.

4. Tuolikyykyt

Tämä liike on loistava jalkojen ja pakaroiden kiinteyttämiseksi, mutta saattaa kerätä hieman katseita toimistossa.

Seiso tuolisi edessä jalat lantion levyisessä asennossa ja ala kyykistää jalkojasi niin, että lopulta pakarasi koskettavat tuolin reunaa. Älä kuitenkaan istu kunnolla alas, vaan nosta itsesi hetken kuluttua takaisin seisomaan ja toista liike.

5. Kyykyt

Tämä on myöskin harjoitus, jota voit tehdä samalla kun puhut esimerkiksi puhelimessa. Vaikka tämä ei olekaan yhtä hienovaraista kuin käveleminen, tämä saa sykkeesi nousemaan ja samalla treenaat pakaroitasi, reisilihaksiasi ja pohkeitasi.

Seiso suorassa ryhdikkäästi, leuka ylhäällä ja keskivartalo suorassa. Astu eteenpäin yhdellä jalalla ja koukista polveasi kunnes se on 90 asteen kulmassa. Työnnä itsesi jalkalihaksillasi takaisin seisoma-asentoon ja toista liike toisella jalallasi. Jatka niin pitkään kuin jaksat.

Lähde: Lifehack

Lue myös: Personal trainer paljastaa suomalaisten pahimmat kuntosalivirheet - kuulostaako tutulta?

Kilpailut

Uusimmat