5 yleistä treenimokaa, jotka sabotoivat tulokset

28.04.2014 17:45 - Heli Thoren

Rehkitkö salilla ja lenkkipolulla, mutta et silti saa haluttuja tuloksia? Syy voi olla näissä treenivirheissä.

Pienillä teoilla voi olla yllättävän suuri vaikutus onnistuneen treenin kannalta. Muutamalla vinkillä takaat, että saat myös tuloksia aikaiseksi kuntoillessasi:

Pysyttelet mukavuusalueellasi

Jos juokset aina samanlaisen lenkin, yhtä pitkän ja vielä samankaltaisella reitillä, ei tuloksia tule. Tällöin treenistä tulee ennemmin ylläpitävää ja toki hyödyllistä silloinkin, mutta tuloksia ei samalla tavoin synny. Ohessa muutama seikka, mistä tiedät olevasi mukavuusalueellasi:

- Et enää hikoile samalla tavoin treenatessasi

- Treenistä on tullut sinulle helppoa

- Painosi ei putoa, eikä rasvan määrä kehossa pienene

Huhkiminen äärirajoilla

Monet tekevät juoksumatolla tai muilla kuntoilulaitteitta hikoillessa sen virheen, että he huhkivat koko ajan omilla äärirajoillaan. Jos pysyt vain vaivoin vaikkapa juoksumaton päällä, käytät oikeastaan ainoastaan alakroppasi lihaksia hyväksesi, ja niitäkin äärirajoillasi. Tällöin et pääse tekemään liikeratoja kunnolla, eikä ylävartalosi pääse liikkeisiin samalla tavoin mukaan. Pyri urheilemaan sillä tahdilla, että koko vartalo työskentelee mukana.

Liian suuret painot

Liian pienillä painoilla treenaaminen voi olla mukavuusalueella urheilua, mutta taasen liian suurilla painoilla huhkiminen voi sekin olla huono asia treenin kannalta. Jos painot ovat liian suuret ja suoriudut liikkeestä vain vaivoin, voi liikerata jäädä vajaaksi ja tuolloin liike ei ole niin tehokas. Pyri pitämään painot niin suurina, että joudut tekemään töitä ja viimeiset liikkeet tekevät tiukkaa. Pidä kuitenkin huoli, että teet silti liikkeen kunnolla.

Liikaa lepoa

Salilla monet näppäilevät kännykkää tai unohtuvat kuuntelemaan musiikkia aivan liian pitkiksi ajoiksi. Pidä myös saliharjoittelussasi hyvä tahti yllä. Tällöin hiki lentää ja rasva palaa huomattavasti tehokkaammin ja saat treenistä enemmän irti.

Treenaat syödäksesi

Vaikka polttaisit 500 kaloria juoksulenkille, se ei silti tarkoita, että sinun kannattaa rynniä hampurilaisbaariin herkuttelemaan. Se, että syöt sen verran herkkuja kuin urheilet, ei tuota tuloksia. Liiku ja syö terveellisesti - silloin tällöin saat myös herkutella. Näin saat parhaimmat tulokset aikaiseksi.


Miten poltat enemmän kaloreita salilla? Lue vinkit täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat