8 vinkkiä, joilla parannat työmotivaatiotasi

13.10.2013 19:15 - Katariina Näreaho

Oma työhyvinvointi on äärimmäisen tärkeää, koska sillä on kauaskantoiset seuraukset. Kun töissä on kivaa ja asiat sujuvat, voi ihminen myös vapaa-ajallaan paremmin.

Kuinka sitten työmotivaatiota ja hyvinvointia voi parantaa? Näillä kahdeksalla vinkillä työpäivistäsi tulee astetta kivempia.

1. Pidä tehtävälistaa ja pysy siinä

To do -listalle kirjatessasi asioita, saat liiat ajatukset pois mielestäsi. Stressi helpottuu, kun tiedät, ettei sinun tarvitse pyöritellä asioita päässäsi, vaan voit tarvittaessa tarkistaa tehtävät to do -listalta. Kun kaikki tarvittavat asiat on laitettu ylös samaan paikkaan, lisääntyy tehokkuuskin. Ja parasta on se, kun saa yliviivata jo tehdyn asian listalta. Näin näet, että työtehtävät etenevät ja saat lisää motivaatiota.

2. Pidä happihyppelyitä

Etenkin toimistötyössä taukojen pitäminen tuppaa unohtumaan. Ota siis tavaksi käydä parin tunnin välein pienellä happihyppelyllä ulkoilmassa. Liikkuminen ja raikas ilma piristävät kummasti. Saat siirrettyä myös ajatuksesi hetkeksi muualle.

3. Pidä työpöytäsi siistinä

Siisti työtila lisää tuottavuutta ja pitää mielen rauhallisena. Ota tavaksi siivota työpöytäsi aina päivän päätteeksi - tai edes kerran viikossa.

4. Nuku

Nokkaunien ottaminen kesken työpäivän ei luonnollisesti useimmissa työpaikoissa tule kysymykseen, mutta riittävällä unella on suuri merkitys jaksamisen ja työmotivaation kannalta. Siksi on tärkeää saada yöllä nukutuksi 6,5 - 7,5 tuntia. Mitä virkeämpi olet, sitä tuotteliaampi olet ja sitä motivoituneempi olet.

5. Rupattele ystävien kanssa

Soita ystävällesi tai perheenjäsenellesi, chattaile Facebookissa tai lähetä sähköpostia. Parin minuutin rupattelutuokio läheiden kanssa piristää kummasti. Älä kuitenkaan laita liikaa aikaa tähän, sillä pomosi ei välttämättä arvosta liikaa puhelimessa juoruamista työaikana.

6. Hymyile

Hymyily lisää yhteisöllisyyttä ja parantaa ilmapiiriä. Hymyile työkavereillesi vain aitoa hymyä. Tekovirnistys kyllä huomataan.

7. Kehu kaveria

Kehu päivässä piristää. Ota tavaksi jakaa kohteliaisuus yhden työkaverisi kanssa päivässä. Älä kuitenkaan mielistele ja jakele tuulesta temmattuja kehuja, vaan kerro aidosti, mistä pidät kollegassasi.

8. Hengitä

Ota työnteosta pieni breikki. Istu ryhdikkäästi selkä suorassa ja hengitä muutama kerta syvään. Tämä rauhoittaa ja helpottaa stressiä. Kun työtahti alkaa kiristymään liian intensiiviseksi, pysähdy tekemään lyhyt hengitysharjoitus.

Kilpailut

Uusimmat