11 tuoksua, joilla vaikutat hyvinvointiisi

01.05.2014 17:15 - Laura Sulkava

Useille tuoksut eivät ole vaan miellyttäviä tai pahoja, vaan tuovat mukanaan muistoja. Osa tuoksuista vaikuttaa miellyttävyydellään myös hyvinvointiin.

Sekoittamalla kaikki tuoksut sekaisin saa todennäköisesti päänsäryn, mutta yksittäin tuoksut toimivat mielialan ja jaksamisen tehostajina. Seuraavat tuoksut vaikuttavat positiivisesti hyvinvointiimme.

1. Laventeli rauhoittaa ja voi auttaa nukkumaan paremmin. Se auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. 

2. Kaneli auttaa keskittymään. Tuulahdus vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi tarkkaavaisuuteen ja muistamiseen.

3. Mänty lievittää stressiä. Tuoksu vähentää levottomuutta, joten fyysisen kunnon lisäksi metsäretki parantaa myös mieltä.

4. Juuri leikatun ruohon tuoksu saa mielen iloiseksi. Vaikka leikkurista tuleva ääni saattaa olla ärsyttävä, tulos on sen arvoinen.

5. Sitrushedelmät piristävät. Sitruunasta ja appelsiinista saa syötynä C-vitamiinia, mutta raikas tuoksu antaa myös energiaa ja parantaa keskittymiskykyä.

6. Vaniljan tuoksu saa kehon rentoutumaan sekä olon tuntumaan iloiselta. 

7. Kurpitsa vaikuttaa positiivisesti seksuaalisuuteen.  Etenkin miesten on havaittu reagoivan kurpitsan ja laventelin yhteistuoksuun.

8. Piparminttu antaa potkun keskittymiselle. Raikkaan suun lisäksi tuoksu vaikuttaa positiivisesti tärkeissä tilanteissa keskittymiseen.

9. Jasmiini kohentaa, jos mieli on maassa. Tuoksu saa mielen valppaaksi ja sillä on havaittu olevan myös parantava vaikutus masennukseen.

10. Omena helpottaa migreeniä. Raikkaan hedelmän tuoksu voi auttaa lievittämään särkyä.

11. Oliiviöljy vie ruokahalua. Oliiviöljyn käyttö ruuanlaitossa on hyväksi etenkin painonhallinnassa, koska jo sen tuoksun on havaittu poistavan ruokahalua.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat