Tiesitkö? Hiilihydraatit ovat tärkeitä erityisesti talviaikaan

24.01.2015 16:45 - Linda Arponen

Suomalaisen asiantuntijan mukaan hiilihydraattien välttely voi olla juuri nyt hyvin haitallista.

Karppaamisen myötä hiilihydraatit ovat saaneet viime vuosina huonon maineen. Tuota mainetta ovat kuitenkin monet yrittäneet jo pitkään korjata. Yksi heistä on kauneuden ja hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hotti, joka työskentelee esimerkiksi personal trainerina, ravintovalmentajana ja ripsiteknikkona. Hänen mukaansa monilla ihmisillä on vääristynyt kuva oikeanlaisesta ruokavaliosta.

- Painonpudotuksessa ja muutenkin elämässä oikea ruokavalio on hyvin tärkeä asia. Monet, varsinkin naiset, ajattelevat, että he laihtuvat, jos he syövät vain kaksi kertaa päivässä. Tosiasiassa tällainen ruokavalio saa vain aineenvaihdunnan sekaisin ja lopputulos voi olla turvonnut. Keho saattaa voida tällaisessa tilanteessa todella huonosti.

Hotti kertoo Voicelle, että paras tapa olisi syödä noin kolmen tunnin välein ja panostaa proteiinipitoisiin välipaloihin. Proteiinit on hyvä muistaa myös muilla aterioilla, mutta paljon parjattuja hiilihydraatteja ei pidä unohtaa.

- Hiilihydraatit antavat energiaa. Erityisesti talvella on myös hyvä muistaa, että hiilihydraatit pitävät vastustuskykyä yllä. Jos ihmiset sairastelevat talviaikaan paljon, voivat hiilihydraatit ja niiden puute ruokavaliosta olla yksi syy.

Hotti kertoo esimerkin:

- Jos esimerkiksi treenaa paljon ja vetää paljon proteiinia, mutta on jättänyt hiilarit kokonaan pois, voi helposti lopputuloksena olla pitkä sairastumisputki. Se johtuu siitä, etteivät kroppa ja aivot enää jaksa. Silloin pitää pysähtyä ja miettiä, mitä kannattaisi lähteä muuttamaan.

Lue myös: Haluatko pudottaa painoa? Pienet asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

Kilpailut

Uusimmat