Kuva: Marissa Tammisalo

Bikinit päällä jo ennen ”bikinikuntoa”, auta armias!

20.08.2019 07:30 - Emilia Liinpää

Flamingo Spa eräänä loppukesäisenä lauantaina. Vaihdan vaatteeni bikineihin hotellihuoneessa ja kääriydyn valkoiseen, koppuraiseen kylpytakkiin. Toivon, etten löydä jonkun toisen hotellivieraan alushousuja froteetakin taskusta, kuten kerran Tallinnassa. Onni potkii tällä kertaa ja olen valmis siirtymään kylpylän trooppiseen ilmanalaan. Ennakko-odotusten mukaisesti tässäkään kylpylässä ei ole mahdollista uida kylpytakissa, vaikka kuinka haluaisi. Se on otettava pois – pois, vaikka sen alta paljastuukin kaikki, mitä yritän arjessa piilotella.

Miten sitten pystyn ottamaan sen kylpytakin pois? Etukäteen ajateltuna se saattaa olla hankalaa, vaativaa, stressaavaa, kuluttavaa. Pahimmillaan se estää ihanien kokemusten saamisen ja jättää ulkopuolisen fiiliksen. Olen kuitenkin huomannut, että jos ennakkopeloista pääsee yli, itse tilanne ei olekaan niin haastava. Onneksi, aikojen saatossa olen oppinut parantamaan suhdettani bikineissä pyörimiseen, vaikka matkaa kuitenkin on vielä totaaliseen vapautumiseen. Välillä pystyn siihen ja välillä en.

Aluksi ajattelin, että kerron teille muutaman vinkin aiheesta, mutta tajusin kirjoittaessani, että tämähän on loppujen lopuksi myös suuri muistutus ihan itselleni:

1. Älä välitä

2. Älä välitä

3. Älä välitä

Tiedän että tämä kuulostaa itsestään selvältä ja jopa silmien pyörittelyn arvoiselta, mutta auta armias, kun tämä vinkki olisi aika panna toteen. On siis hyvä välillä muistuttaa aiheesta. SAAT LAITTAA BIKINIT PÄÄLLESI JA NAUTTIA ALLASELÄMÄSTÄ IHAN KUTEN MUUTKIN. Jos onnistut pääsemään tähän moodiin edes kerran, on hyvin todennäköistä, että onnistut uudestaan. Muista, että elät itseäsi varten, omaa, uniikkia, kallisarvoista elämääsi – kukaan muu ei voi sinua määritellä.

Tee asiasta ensiksi robottimaista ja teknistä. Kävelet pukkarista altaaseen – sillä selvä! Ei tarvitse muuta. Ymmärrät sitten, että ketään ei kiinnostanut tämä, sinun päässäsi hurja ja kivikkoinen, vaellus veden äärelle. Jos jotain sitten kuitenkin kiinnostaa, ei kai auta muu kuin tuntea itsensä erityisen tärkeäksi – mahtavaa, että joku vaivautuu uhraamaan elämästään aikaa juuri sinulle. Itsehän olet melko kiireinen omien upeiden ajatuksiesi, unelmiesi ja tavoitteiden kanssa.

Seuraavaksi voitkin uskaltautua altaalta allasbaariin jonottamaan – laitat itsesi alttiiksi pidemmäksi aikaa. Mitäpä jos ostaisit vielä bataattiranskalaiset majoneesilla ja söisit ne muiden edessä, bikinessä? Entä jos sitten taas seuraavalla lomamatkalla käveletkin rannan päästä päähän, juuri sellaisena kuin olet?

Allaselämää häidemme seuraavana päivänä Italiassa (kuva: Marissa Tammisalo)

Sitten on kysyttävä se kysymys: miksi tunnet pelkoa, ahdistusta, epämukavuutta kehossasi? Onko kehoasi tarvetta muuttaa fyysisesti, vai onko kysymys enemmänkin pääkopan sisäisistä ongelmista? Olisitko onnellinen, jos olisit nykyisessä kehossasi, mutta olisit vapaa henkisistä lukoista? Vai koetko, että kehosi estää fyysisiä toimintoja tai tekee sinut sairaaksi, ja että siihen on puututtava? Kun löydät vastauksen, löydät tavoitteesi itsellesi ja tätä kautta pääset etenemään kohti vapautta.

Suvereenisti bikineissä, mutta silti muurin takana piilossa. Seuraavaksi ylpeästi myös kuvissa bikineissä? (kuva: Marissa Tammisalo)

Vaikka itsellänikin on tavoitteita painonpudotuksessa ja henkisessä vahvistumisessa, emme voi elää ”sitku” -elämää. Että elämä alkaa vasta sitten, kun olen jossain tietyssä pisteessä. Itse olen pahemman luokan ”sitku”-eläjä ja juuri siksi tarvitsen matkalleni mukaan henkistä tukea. Mitä se on, se selviää myöhemmin.

On siis koettava ja elettävä nyt, mutta se ei tarkoita, että tavoitteet pitää unohtaa. Pidä siis tavoitteet mielessä, mutta älä jää paitsi elämästä.

Ja ei, en ymmärrä itsekään miksi välillä voin juoksennella bikineissä, mutta en edelleenkään voi hankkia itselleni oikeita housuja, ennen kuin olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Olen aivan kujalla itsekin kaikkien tuntemusten ja itsetuntojen kanssa, mutta eiköhän homma tästä selkene.

Ehkä joku muukin on kujalla?

Ihanaa viikkoa kaikille, kokeilkaa tällä viikolla jotain uutta, ehkä jotain rajoja rikkovaa?

Pus <3

- E

Seuraa blogia Bloglovin'issa ja Instassa!

Lue myös:

Muodonmuutos osa 1: HALUAN OSTAA OIKEAT HOUSUT JA SE ON IHAN OK!

OMG 4x täydellinen pikkulaukku ja alekoodi teille!

Häämme Toscanassa - ihanat kuvat taianomaisesta viikonlopusta. Take me back!!

Häät ovat ohi ja minä haistelen tyhjennettyjä vesileluja.

Olipahan polttarit – kesti viikkoja toipua!

Ei kun nyt siis ihan oikeasti! Kokeilkaa tätä jälkkäriä, en ole ikinä syönyt mitään näin hyvää!

Puhutaan hetki kuolemasta – tämä on minun tarinani menetyksestä

Kommentoi