Reissukuulumisia: syötävät lumipallot ja kylä kuin elokuvasta

25.10.2019 07:46 - Emilia Liinpää

Nyt, nyt, kuulkaas! Luulin, että koko juttu oli unta, mutta ei se vain ollutkaan. Tällainen paikka on ihan oikeasti olemassa, kuinka mahtavaa. Suosittelen ehdottomasti tulevaisuuden matkakohteeksi!

Syksyinen euroopanreissumme on alkanut! Tuttuun tapaan aluksi matkasimme Tukholmaan ja sieltä tapaamaan ystäviämme Göteborgiin. Göteborgista poistuimme Tanskan kautta Saksaan (autolla tietenkin!)  ja ensimmäisenä yövyimme Hampurissa. Hampurin jälkeen asiat muuttuivat todella mielenkiintoisiksi.

Lähdimme laskeutumaan kohti Italiaa ja päätimme yöpyä eräässä saksalaisessa pikkukaupungissa nimeltä Rothenburg ob der Tauber. Saavuimme pelipaikoille myöhään pimeällä, mutta ehdimme jo saada pienen maistiaisen sitä, kuinka taianomainen paikka oli kyseessä. Söimme myöhäisen illallisen torin laidalla ulkona istuen, ei muuten ollut edes kylmä!

Aamulla tuntui, että olisin palannut ajassa taaksepäin tai päätynyt Disney-elokuvaan. Avasin hotellihuoneemme ikkunan ja odotin että joku paikallinen aloittaa Kaunotar ja Hirviö -elokuvan alkurallatuksen ”Bonjour, bonjour, bonjour!” ja tarjoaisi patonkia tai tulppaaneja ostettavaksi suoraan hevoskärrystä (tosin ymmärrän kyllä että Kaunotar ja Hirviö -elokuva sijoittuu pieneen ranskalaiseen kylään, mutta silti!). Huoneessamme oli vanhaksi gramofoniksi naamioitu levysoitin ja sen sisällä yksi ainoa levy – puhdasta saksalaista iskelmää. Aamiaishuone oli kuin Bellen kirjastounelmasta ja respan setä ”Horst” näytti oikeastaan aika paljon myös Bellen isältä. Ehdimme hetken käväistä kaupungilla ennen seuraavaa kohdettamme Innsbruckia ja uni sen kun vain jatkui.

Kirkkaassa päivänvalossa homma alkoi hahmottua: olimme saapuneet jonnekin käsittämättömään, satumaiseen joulukaupunkiin. Joka toinen liike oli joululiike, täynnä joulukoristeita, hajusteita, kankaita, lahjalaatikoita, valoja, vaatteita, käkikelloja, krääsää, siis kaikkea mitä voi ikinä kuvitella. Ja ilman muuta kaupungista löytyi myös joulumuseo. Todellinen WTF-moment. Jouluihmiselle (kuten minulle) paikka oli aivan täydellinen. Harmillisesti liikkeissä ei saanut ottaa kuvia, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että teidän on mentävä paikan päälle katsomaan mistä kyse! Joka kulmassa myytiin myös schneeballeja, eli syötäviä lumipalloja. Ne tehdään leivostaikinasta ja ovat kuulemma erityisen suosittuja juuri tässä kyseisessä kaupungissa. Makuja oli eräässä liikkeessä yli 20! Päädyimme kolmeen vaihtoehtoon: nougat-pähkinä, pistaasi ja voi-kaneli.

Jos haet todellista joulutunnelmaa, menne tänne! En edes voi kuvitella mitä tapahtuu, kun keskustori täyttyy pienistä joulukojuista ja lumi peittää maan. Tänne mekin palaamme, aivan varmasti.

Nauttikaa viikosta <3

- E

Seuraa blogia Bloglovin'issa ja Instassa!

Lue myös:

Apua olen niin innoissani! Kekkasin miten unelmat toteutuvat ihan oikeasti!

Maailman lyhyin blogipostaus

Bikinit päällä jo ennen ”bikinikuntoa”, auta armias!

Muodonmuutos osa 1: HALUAN OSTAA OIKEAT HOUSUT JA SE ON IHAN OK!

OMG 4x täydellinen pikkulaukku ja alekoodi teille!

Häämme Toscanassa - ihanat kuvat taianomaisesta viikonlopusta. Take me back!!

Häät ovat ohi ja minä haistelen tyhjennettyjä vesileluja.

Olipahan polttarit – kesti viikkoja toipua!

Ei kun nyt siis ihan oikeasti! Kokeilkaa tätä jälkkäriä, en ole ikinä syönyt mitään näin hyvää!

Puhutaan hetki kuolemasta – tämä on minun tarinani menetyksestä

Kommentoi